HomeBoganmeldelser Den gode søster af Alafair Burke

Den gode søster af Alafair Burke

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , , ,

Hemmelighederne kommer op til overfladen

Den gode søster er seneste bog fra Alafair Burke – en forfatter, der byder på ægte newyorker-thrillers med masser af spænding, overraskelser og psykologisk dybde. Hun er blevet rost af anmelderne for at skabe stærke, troværdige kvindelige karakterer, og hendes fans tæller krimiforfattere i verdensklasse som Gillian Flynn, Harlan Coben og Karin Slaughter.

Tidligere er på bloggen anmeldt Måske uskyldig og Bag facaden.

Forlagets beskrivelse:

Søstrene Chloe og Nicky Taylor er som nat og dag. Chloe lever et succesfuldt liv i New York med et godt job og en dejlig familie – sønnen Ethan og ægtemanden Adam, som er en attraktiv og højtprofileret Manhattan-advokat.

Søsteren Nicky derimod lever et vildt og flygtigt liv, og hun har aldrig haft det samme job eller den samme mand ret længe ad gangen. En dag bliver Chloes mand på tragisk vis myrdet, og politiet mistænker hendes søn for at stå bag.

Midt i Chloes store krise dukker Nicky op og skaber om muligt mere kaos. De to søstre er nu tvunget til at begrave fortidens stridigheder og sammen se de familiehemmeligheder i øjnene, som i årevis har ligget skjult.

Bedømmelsen:

Den gode søster er en spændende og foruroligende fortælling, der hurtigt fik mig fanget med sit flot skabte univers og det flydende sprog. Plottet var dramatisk, realistisk og interessant sammensat, og plottets detaljer holdes på fineste måde uforudsigelige.

Styrken i Den gode søster var helt sikkert dramaet. Nogle vil måske af denne grund finde bogen en smule langsom, men for mig var en nydelse af se bogens drama udfolde sig langsomt. Det store fokus på de godt udtænkte karakterer og deres forskelligheder gjorde bogen endnu mere interessant.

Alafair Burke er en fantastisk historiefortæller, og det udnytter hun til fulde i beskrivelserne af retssalsdramaet. Retssagens forskellige krumspring og den måde hvorpå forsvaret koreograferede visse elementer med klienten og familien for maksimal effekt, var genial.

Med sit noget anderledes fokus, skiller bogen sig ud fra tidens domestic noir, men det gør slet ikke noget. Det er en frisk tilgang til genren eller måske endda en tilbagevenden til det grundlæggende i god historiefortælling.

En god og overbevisende historie der bl.a. sætter fokus på nogle af tidens mest fremtrædende tendenser: MeToo, dysfunktionelle familier og søskendebåndet.

Den gode søster

Forfatter: Alafair Burke

Udgivet: 2021
Forlag: Gads Forlag
Oversætter: Johnnie McCoy
Sideantal: 320

Leave a Reply