HomeBoganmeldelser Deroute af Kent Langkjær

Deroute af Kent Langkjær

Comments : 1 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , ,

Prøvelsen

Deroute er Kent Langkjærs første selvstændige krimi, og udkom oprindeligt i 2011. Kent er dog ikke helt ny udi den skriftlige kunst, for han har tidligere vundet en novellekonkurrence i DR2’s litteraturprogram Bestseller. I 2007 var han en del af et amatørforfatterkollektiv, der skrev en mini krimi i forbindelse med Krimimessen i Horsens.

Kent har i mange år arbejdet i psykiatrien, hvilket vores nye hovedperson, kriminalkommissær Torsten Lange, bærer præg af.

Handlingen

Der er festuge i Århus, og dermed godt gang i gaderne. Derfor skulle man også have troet, at det ville være umuligt for en person at myrde en kvinde lige op af festlighederne – men det er under alle omstændigheder det der sker.

Hos Østjyllands Politi er kriminalkommissær Torsten T. Lange netop startet efter en overflytning fra Nordjyllands Politi. Med sig i bagagen har han et psykisk sammenbrud, og det skal vise sig at få stor indflydelse på hans samarbejde med de nye kolleger.

Der er ikke mange spor at gå efter udover et mystisk mærke ved offerets navle. Sammen med sine medarbejdere Beate Morrild og Victor Enevoldsen skal Torsten dog alligevel forsøge at sikre en hurtig opklaring – han føler en behov for at bevise sit værd.

Inden Torstens ankomst har Victor arbejdet som konstitueret efterforskningsleder, og han er slet ikke i tvivl om, at han ville passe meget bedre til jobbet end Torsten. Dette skaber problemer i samarbejdet, og snart arbejder de to mænd i hver deres retning. Da endnu et offer afsløres og de eneste tegn er et mystisk maleri, virker det som om Torsten ikke kan leve op til opgaven – for hvorfor er den skyldige ikke allerede fanget.

Men Torsten har en anelse – en anelse, der fører ham langt væk fra den officielle efterforskning, og psykisk presser ham lige til grænsen. Men hvordan hænger en række malerier sammen med mord? Hvem er den mystiske mand med bøllehatten? Og kan Torsten fælde gerningsmanden, inden han slår til igen?

Bedømmelsen

Deroute er en imponerende flot debut. Fra starten formår Kent at indfange sine læsere, og hele vejen fastholde dem i hans greb – mens han konstant tvister den virkelighed man tror man har gennemskuet.

Med et persongalleri der er alsidigt og realistisk, blander Kent på glimrende vis både efterforskning og efterforskernes privatliv. Under en efterforskning slipper medarbejderne aldrig sagen helt, og det kan ofte få stor indflydelse på deres privatliv. Selve efterforskningsdelen fremstår meget præcist, idet de lange seje træk med forhøringer og søgen efter motiver inddrages.

Torsten Lange er en fascinerende og kompleks person. Vi møder ikke kun en ny hovedperson, men også en spændende baggrundshistorie og interessante psykologiske mekanismer. Her fornægter Kents arbejde sig ikke. Også Victor viser sig at indeholde mere end man ved første øjekast skulle tro, og Beates vanskelige situation som fanget mellem de to mænd giver en helt speciel dynamik til historien.

Med et velgennemtænkt plot, en troværdig fortælling og et broget persongalleri, har Kent skabt starten på en ny og lovende krimiserie. Velkommen på scenen, Kent – jeg glæder mig allerede til at læse mere fra din hånd.

Deroute

Forfatter: Kent Langkjær

Udgivet: 2020
Sidetal: 294

1 COMMENT

One thought on : 1

Leave a Reply