HomeBoganmeldelser Det lille bageri i Brooklyn af Julie Caplin

Det lille bageri i Brooklyn af Julie Caplin

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , ,

Kærlighed og cupcakes

Det lille bageri i Brooklyn er andet bind i Julie Caplins skønne, romantiske serie. Bag navnet Julie Caplin befinder sig den talentfulde Jules Wake, der i mange år har arbejdet med pr og derfor rejst Europa tyndt. Du kan læse min anmeldelse af første bind i serien, Den lille café i København, her.

Fra bogens bagside:

Kærlighed er absolut ikke på dagsordenen for britiske Sophie Bennings, da hun lander i New York. Hun er stadig ved at komme ovenpå igen efter bruddet med sin eks, og hun sætter derfor alt ind på at excellere professionelt i sit nye job som redaktør for madsektionen på et stort blad.

Men klummeskribent-skråstreg-storcharmør Todd McLennan virker lige så tillokkende på hende som lækkerierne i bageriet under hendes lejlighed i Brooklyn. Måske hun alligevel skulle snuppe sig en bid? Sophie og Todd finder snart ud af, at madglæde ikke er deres eneste fælles interesse, og hvem ved? Måske viser det sig, at Sophie her i byen, der aldrig sover, endelig har fundet sin drømmemand.

Bedømmelsen

Det lille bageri i Brooklyn er en af de bøger jeg var lidt nervøs ved at starte på. Den lille café i København var så skøn, at jeg frygtede at dette bind ikke kunne leve op til mine forventninger. Gudskelov blev min frygt gjort til skamme, for dette bind er mindst lige så skønt som det første.

Man opsluges fra første side, og hives hurtigt ind i en verden af lækre kager, skønne karakterer og fantastiske miljøbeskrivelser. Skrivestilen er let og ukompliceret, dramaet er velplaceret og de enkelte karakterer godt beskrevet.

Sophie var en interessant karakter i første bind, og det er derfor et godt valg at hun nu får sin egen historie. Hendes møde med Bella og deres spirende venskab er godt beskrevet, og generel er persongalleriet rigtigt godt sammensat.

Miljøbeskrivelserne fremstår så levende, at du som læser føler dig hensat til de beskrevne lokationer – man kan ikke lade være med at føle, at man oplever de samme ting som karaktererne. Er plottet en smule gennemskueligt? Absolut – men det betyder ikke noget med Julie Caplins evne til at skabe sjove forviklinger og underholdende læsning.

En gang imellem trænger man til at læse noget let og sødt, og her går man ikke galt med Julie Caplin. At læse en af hendes bøger er som at dykke ned i en kop dekadent varm chokolade toppet med sødme fra marshmallows og den forførende evne af flødeskummet. Det lille bageri i Brooklyn er en både sød og charmerende bog, der vil passe perfekt til forårets læsning.

Det lille bageri i Brooklyn

Forfatter: Julie Caplin

Udgivet: 2021
Forlag: Turbulenz
Oversætter: Peter Carstens
Sideantal: 448

Leave a Reply