HomeBoganmeldelser Elektra af Jakob Melander

Elektra af Jakob Melander

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , ,

Bibelsk inspireret krimi

Som søn af en chefpolitiinspektør, og med en storebror der er betjent, har Andreas Bjørn  kendskab til politiarbejdet. Selv har han dog valgt en anden retning, og fremtiden ser lys ud for ham og kæresten Katharina. Men Andreas’ bror, Martin, bliver skudt under et røveri, og da Katharina snart efter aborterer deres kommende barn, vælger Andreas at søge ind på politiskolen.

Mordet på Martin er aldrig blevet opklaret, og Andreas er nu, 10 år efter, stadig drevet af jagten på morderen. Et røveri der på mange måder minder om det, hvor Martin mistede livet, får endnu en gang Andreas på sporet – og skaber problemer med hans mor, kollegerne og ledelsen. Han er stadig præget af det forliste forhold med Katharina.

Katharina er i mellemtiden blevet advokat, mens det for hendes to brødre Anders og Thomas er politikken der har trukket. Anders forventes at blive landets næste statsminister, mens Thomas er næstformand i partiet. Men efter en familie middag findes Anders brutalt myrdet – med Thomas og mordvåbenet ved sin side.

Den dominerende far, Johannes, har tårnhøje ambitioner på familiens veje, og nægter at acceptere politiets konklusion: At Thomas har slået sin bror ihjel. Han tvinger Katharina til at kontakte Andreas, der på ingen måde er interesseret i at involvere sig med familien Barfoed igen – men da Johannes lover oplysninger, der kan hjælpe med at finde Martins morder, ser Andreas ikke andre muligheder.

Mens både Andreas og Katharina tvinges til at genopleve gamle følelser og sorg, skal Andreas forsøge at samle trådene i en sag, der viser sig at trække spor tilbage til det græske studenteropgør mod juntaen i 1973. Det var her Johannes, som ung arkæologi studerende, mødte den græske Yannis – og hans kæreste Elektra.

En fin grænse mellem kærlighed og had

Handlingen i Elektra er meget flydende, og Jakob Melander skildrer på sædvanlig bedste vis de forskellige miljøer karaktererne befinder sig i. Karaktererne fremstår troværdige, og bogen behandler emner som brutalitet, svigt, græsk historie og kærlighed på en medrivende og letlæselig måde.

Som altid skriver Jakob Melander i et dejligt hverdagsagtigt og flydende sprog, så den ene side bare tager den næste. Spændingen holder, og plottet er godt skruet sammen. Næsten hele vejen i gennem lå bogen på fire stjerner, men slutningen virker en lille smule for let købt, og jeg havde hellere set 50 sider mere i bogen til en uddybende eller mere kompliceret løsning på sagen.

3 stjerner

 

Jakob Melander

Udgivet: 2016
Forlag: Det Danske Bibelselskab
Sidetal: 451
Jakob har også skrevet en glimrende serie om politiassistenten Lars Winkler. 1. bind i denne serie udkom i 2013 og hed Øjesten, og blev efterfulgt af Serafine, De berusedes vej og Det bedste til mig og mine venner. 9. marts 2018 forventes 5. bind: De døde og de ufødte, som jeg ser meget frem til.

Leave a Reply