HomeBoganmeldelser En sidste hilsen af Jürgen Klahn

En sidste hilsen af Jürgen Klahn

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , ,

Fortiden lader sig ikke skjule

En sidste hilsen er skrevet af  Jürgen Klahn, der bl.a. også har skrevet Jensen & Grete serien, Krimien foregår på Ørslev Kloster, der efterhånden har lagt lokaler til utallige mord, da det i dag fungerer som refugium for bl.a. forfattere. Ørslev Kloster er også centrum for den populære podcast Kvinden med den tunge kuffert.

Forlagets beskrivelse:

Vera Mejnert er forvalter på Ørslev Kloster, da hun en uvejrsnat i november finder liget af en journalist i kælderen. Det åbner det op for en række sammenspundne gåder. Hvem har dræbt journalisten, og har hans seneste scoop-historie ledt til hans fatale død?

I bedste Mordet i Orientekspressen-stil vokser der mistillid blandt klosterets gæster; hvem har det bedste alibi, og hvem har et drabsmotiv? Samtidigt åbner hele balladen op for Veras familie-tragedie, da hendes far forsvandt i 1993. Måske har de to sager også mere med hinanden at gøre  end først antaget?

Bedømmelsen:

En sidste hilsen er en god gedigen krimi, der dog ikke specielt hæver sig over andre krimiers niveau. Dermed ikke sagt, at bogen ikke er værd at læse – den ender bare ikke i toppen på listen over årets store læseoplevelser.

Der er vist ikke nogle faste krimilæsere, der ikke straks fra starten vil genkende den klassiske Agatha Christie stil. Den gennemsyrer hele bogen, og det er jo sjældent en dårlig ting. En elsker af forfatteren er tydeligvis vores hovedperson, Vera, der vel næsten har tillagt sig selv nogle af Miss Marples egenskaber.

Denne Agathe Christie stil formår Jürgen Klahn at udnytte på bedste vis. Bogen byder på godt udtænkte gåder, lidt uhygge og nogle fantastiske karakterer – som man selvfølgelig mistænker efter tur. Plottet er ret godt udtænkt med mange vidunderlige drejninger, og generelt var det en letlæselig bog. Den måde mistilliden mellem klosterets gæster løbende vokser, efterhånden som flere og flere detaljer afsløres, var med til at skabe en god spænding i bogen.

Vera var en spændende karakter, der konfronteres med en episode fra fortiden, og som har været mærket af tragedien siden den hændte. Det er lettere subtilt beskrevet, og det får en god betydning for hendes nuværende handlinger. Hendes frustrationer over sagen blev rigtigt godt formidlet, og det var interessant at følge hendes ændrede syn på tingene, efterhånden som flere og flere hemmeligheder afdækkes.

At bruge Ørslev Kloster som ramme fungerer rigtigt godt. Jürgen kunne dog sagtens have skabt en smule mere mørk stemning, men det skal selvfølgelig heller ikke tage overhånd, når man vælger at holde en bog i klassisk Agatha Christie stil. Er du til bøger i stil med Mordet på Orientekspressen, så vil En sidste hilsen være noget for dig.

En sidste hilsen

Forfatter:  Jürgen Klahn

Udgivet: 2022
Forlag: Falco
Sidetal: 300

Leave a Reply