HomeBoganmeldelser Er dette himlen af Nils Jacob Rey Henningsen

Er dette himlen af Nils Jacob Rey Henningsen

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , ,

En skræmmende fremtid

Nils Jacob Rey Henningsen er oprindeligt it-udvikler, men valgte i 1999 at gå andre veje. I 2008 debuterede han som forfatter med Frede går amok, og i 2012 udkom Væk mig når jeg dør. Er dette himlen er første bind i en planlagt serie.

Handlingen

I en ikke så fjern fremtid har verden samlet sig i store unioner. I det Forenede Europas hovedstad, Union City, overraskes en ung mand på jagt efter hemmeligheder. En kendt biolog findes dræbt, men har mordet på ham noget at gøre med hans arbejde for et af verdens største medicinalfirmaer?

Ted bliver den ansvarlige for efterforskningen, men det går hurtigt op for ham at sagen er langt mere end en banal mordsag. Det viser sig at offeret har haft tilknytning til en af de højreradikale fraktioner. Og netop hvor valget i Forenede Europa nærmer sig, er de forskellige fraktioner mere på krigsstien end nogensinde før.

Fra National Samling over Værdibevægelsen og Den Politiske Forbruger – alle har de deres helt egen dagsorden, og alle har de masser af stærke modstandere, der vil gå langt for at ødelægge dem. Og bag mange af dem står de tre mastodonter: de tre verdensomspændende multinationale selskaber, der konstant jagter fremskridtet og penge.

I en verden af korruption, racisme og jagten på det perfekte menneske, må Ted og hans team sende en agent undercover for at skaffe beviser. Men i de nye unioner, der skulle være med til at sikre verdensfreden, kæmper stærke magter – og hurtigt står der mange liv på spil.

Bedømmelsen

Nils Jacob Rey Henningsen har beskrevet en skræmmende fremtid og et dystopisk samfund, der desværre fremstår realistisk på mange punkter. Med stor fantasi og kreativitet har han skabt et samfund, hvor de mørke sider vi allerede møder i dag har fået langt større styrke.

I starten var det en smule problematisk at holde styr på de mange forskellige fraktioner og karakterer, men overblikket hjælpes på vej af overskrifterne på hvert afsnit. Da der dog også er tale om en ret kompleks handling, så er det en bog der kræver den opmærksomme læser.

Plottet gennemgår en spændende udvikling, og det flydende sprog gør det en nydelse at fordybe sig i historien. Dog er der en del steder hvor dialogen ikke fremstår specielt nuanceret, men det er nu ikke noget der ødelægger oplevelsen.

En underholdende roman indeholdende meget relevante problemstillinger fra vores søgen på evig ungdom, EU, racisme og korruption. En krimifortælling skjult i en interessant samfundskritisk sci-fi roman, med glimrende indblik i forskellige ideologier og hvad der driver mennesker.

Er dette himlen

Forfatter: Nils Jacob Rey Henningsen

Udgivet: 2019
Forlag: Trykværket
Sidetal: 467

Leave a Reply