HomeBoganmeldelser Et fængslende møde af Liana Moriarty

Et fængslende møde af Liana Moriarty

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , ,

Hvad man ikke gør…

Liana Moriarty er en australsk forfatter, der tidligere har arbejdet med reklame og marketing og som freelance copywriter. Hendes første bog udkom i 2004, men i Danmark kender mange hende mere som kvinden bag HBO serien Big little lies.

I alt har Liane udgivet 8 bøger, og i Et fængslende møde skal tidligere succesforfatter Frances Welty forsøge at ændre sit liv – men det bliver måske ikke lige på den måde hun havde forventet…

Handlingen

Frances Welty har i mange år siddet øverst på tronen som landets kærlighedsforfatter. Men markedet har ændret sig, og nu står hun så der. Middel aldrende, single og med sin seneste roman afvist af forlaget. En veninde har anbefalet et helsecenter, der måske virker lidt utraditionelt, men opnår fantastiske resultater.

Derfor er Frances nu på vej til Tranquillum House, hvor hun, sammen med 8 andre gæster, skal tilbringe de næste 10 dage. Måske tabe et par kilo og ellers bare koble af. Og umiddelbart virker det lovende. Lederen, Mascha, virker til at vide præcis hvad Frances har brug for.

De andre gæster virker interessante, fra den karismatiske skilsmisseadvokat over den tidligere sportsstjerne og det unge par, der har vundet i lotto. Alle har de hver deres grund til at være i Tranquillum House.  Alle håber de at få noget helt særligt ud af opholdet.

Masha har set lyset, og nu vil hun give denne oplevelse videre til gæsterne. Nej, ikke bare det – hun vil tage forvandlingen til et helt nyt level. Måske er hun et geni, der kan ændre deres liv for altid – eller måske burde de alle flygte så hurtigt de kan?

Frances

Bedømmelsen

Lad det være sagt med det samme: Et fængslende møde er ikke en hæsblæsende thriller eller en blodig krimi. I stedet er det en underholdende og letlæselig fortælling, der indeholder masser af karakterudvikling.

Liane Moriarty har tidligere vist sin imponerende evne til at bringe karakterer til live, og det er endnu mere relevant denne gang. Nogle læse vil måske mene, at der går lidt for lang tid med at ridse de enkelte karakter op, men med Lianes imponerende skarpe observationer om livets fortrædeligheder, så fyldte det nu ikke for meget.

Der var dog enkelte karakterer jeg sagtens kunne have undværet, da jeg ikke syntes de bidrog synderligt til handlingen. Og selv den karismatiske Masha blev på et tidspunkt for meget. Men hendes oprigtige ønske om at give gæsterne et bedre liv fremstod klart – lige indtil de ikke spillede efter hendes regler længere.

Medrivende læsning var det at følge, hvordan mennesker uden noget tilsyneladende til fælles blev tvunget ind i alliancer – og måske viste sig at kunne lære noget af hinanden i processen. Hver karakter bar rundt på følelsesmæssige konflikter, og gennemgik store udviklinger i løbet af bogen. Desværre virkede slutningen en smule forhastet, og det er en skam i en bog der ellers har holdt et roligt tempo.

En bog, der ville være gavnet af mere sammenhæng mellem plot og karakterudvikling, men som alligevel var en fornøjelse at læse.

Frances

Forfatter: Liane Moriarty

Udgivet: 2019
Sidetal: 480

Leave a Reply