HomeBoganmeldelser Fantomsmerter af Stephan Garmark

Fantomsmerter af Stephan Garmark

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , ,

Chris Rantzau Cortes er i den grad tilbage!

Stephan Garmark har været produktiv, siden han i 2016 udgav kortromanen Syndefald. Sammen med sin bror, David, har han udgivet Rakelsminde og Love City og sidste år udgav han første bind i en planlagt trilogi om adelsmanden Chris Rantzau Cortes, nemlig Pige under vand.

Handlingen

Chris er flyttet fra huset og har fundet sig en lejlighed midt i Århus. Han og betjenten Jan er stadig ikke kommet sig over, at det aldrig lykkedes dem af finde ud af, hvem der myrdede Jans datter Louise. Men Louise er ikke den eneste kvinde der spøger i Chris’ liv. Han er ikke længere kæreste med Astrid, Asta er gravid med hans barn og Amalie kommer lidt for tæt på.

Men i Århus og omegn begynder folk at dø. Umiddelbart af naturlige årsager, men nogle af dem er medlemmer af den lokale rockergruppe Eagles Renegades, og deres præsident Alexander vil have svar. Han hyrer Chris til at undersøge sagen – men måske skulle Chris have holdt sig langt væk fra rockerne…

På samme tid skal godsejer Horst Arthur holde et stort prestigefyldt arrangement på sit gods. Han vil dele sin samling af kunst, og har desuden en helt speciel overraskelse til de særligt indbudte. Han hyrer Chris til at stå for sikkerheden, hvilken hans normale sikkerhedsansvarlige, Vera, absolut ikke er tilfreds med! Er der her en kvinde der kan modstå Chris’ charme? Eller er Chris måske kommet i vejen for hendes planer?

Med på jobbet er også sikkerhedskonsulenten Jannick Storm, og han og Chris klikker med det samme. Men måske har Jannick også sin helt egen dagsorden? Under alle omstændigheder fortsætter de mystiske dødsfald, der umiddelbart kun rammer samfundets bærme. Men hvem er den mystiske hævner og hvad sker der, hvis hans fokus pludseligt rammer Chris?

Bedømmelsen

Chris, for helvede! Nu tager du dig altså sammen og får styr på det liv – og kvinderne! Ej, det mener jeg selvfølgelig ikke – for uden kaos ville vi læsere ikke igen kunne svælge i det univers Chris bevæger sig rundt i – og det vil jeg nødigt undvære.

Stephan Garmark har skabt en fortælling, der udover masser af action og fantastiske karakterer, også indeholder moralske overvejelser om hvor langt man kan tillade sig at gå. For selvom Chris til tider kan være et dumt svin (som vi alligevel elsker), så har han sit eget moralske kompas og det bliver sat under pres denne gang.

I en medrivende historie tager Stephan og Chris os rundt i underverdenens Århus, mens Chris igen og igen rodes ind i problemer. Der er både gode og dårlige sider ved at være et kendt ansigt, og det får Chris virkeligt at mærke denne gang. Selvom handlingerne ikke altid er 100% realistiske (Chris får ualmindelig lang snor af den lokale ordensmagt og kan holde til ufatteligt mange skader), så er det ikke noget man bemærker under læsningen – man er alt for opslugt af fortællingen.

Der er humor, fantastiske karakterer, udspekulerede plots og gode tvists – hvordan kan en krimilæser ønske mere. I amerikanske film er det ofte US Marine eller Navy Seals der kommer og redder dagen – men i Århus har vi Chris Rantzau Cortzen.

Chris

Forfatter: Stephan Garmark

Udgivet: 2019
Forlag: DreamLitt
Sidetal: 316

Leave a Reply