HomeBoganmeldelser Frigjort af Bøje Aagaard Kristensen (Daniel Danielsen #5)

Frigjort af Bøje Aagaard Kristensen (Daniel Danielsen #5)

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , ,

Familie og hemmeligheder

Frigjort er  femte bind i serien om advokat Daniel Danielsen. I bunden af anmeldelsen kan du finde links til mine anmeldelser af Bøjes tidligere bøger.

Forlagets beskrivelse:

Johannes er adoptivbarn. Hans drikfældige adoptivfar terroriserer ham og har gjort det i de fleste af hans 20 leveår. Der er kun få lyspunkter i Johannes’ liv. Det største af dem er vidunderlige Kathrine, som arbejder på en gård i nærheden. De drømmer om sammen at finde lykken. Men vejen dertil kan rumme både et sats, hævn og en risikabel rejse i det ukendte. Vil det mon lykkes?

Susan og Leif Nielsen drømmer også. De drømmer om rigdom. Og endnu mere rigdom. De er villige til at gøre ‘alt’ hvad der er nødvendigt. Også selv om de må ty til embedsmisbrug, løgn, falske anklager og trusler mod helt uskyldige. Og måske bortførelse og mord. Daniel involveres tilfældigt. Med venners hjælp graver han i sagen. Derved bringes også de i fare.

Daniel har også en drøm. Han holder meget af musik. Da hans nummer ét idol kommer til landet, tager han familien med til koncerten. Han drømmer om at møde idolet. Daniel er ikke den eneste, der e begejstret for stjernen. Én i hendes stab vil gå langt for at få opfyldt sine drømme om hende.

Daniels moralbegreber sættes på prøve. Både hvad angår troskab og kærlighed, og hvor langt man må gå for at forsvare dem man holder af. Er det okay at dække over et drab?

Bedømmelsen:

Frigjort er endnu en spændende fortælling om Daniel Danielsen. Det har været et skønt gensyn, og interessant at læse endnu en bog om historiske fortællinger knyttet til hans familie. Desværre har jeg efterhånden en smule svært ved at holde helt styr på de tidligere bøgers indbyrdes familierelationer, så laver du lige et stamtræ til næste bind, Bøje :-).

Bogen byder på flere forskellige historier. Vi møder bl.a. stalkeren Nick, der er virkeligt godt beskrevet: en grum type, der drugraper sin chef og bilder sig ind, at hun da også nyder det. Og hun skal ikke tillade sig at vise andre mænd interesse… Så er der vores griske spekulanter, der egoistisk udelukkende tænker på egen vinding – og deres griskhed får dem til at gå meget langt…

Vi møder også en helt speciel kvinde i nød – og dem kan Daniel jo ikke holde sig væk fra. Hun er på jagt efter oplysninger om sin familie, og selvom jeg fandt Daniels fascination af hende en smule i overkanten, så var historien og de forskellige sammenkoblinger spændende at følge. Her er bogens titel meget velvagt, for sjældent har jeg da mødt en så frigjort og overbærende kvinde som Daniels kone. Hvad hun ikke accepterer fra hans side – den var vist ikke gået hos mig :-).

Bogen har ikke det samme niveau af hektisk spænding som set i nogle af de tidligere bøger. Den er dog stadig spændende, og Bøje viser igen sin evne til at binde de forskellige hændelser sammen på en fascinerende og vellykket måde. Hans karakterer er altid veludviklede og realistiske, og man føler sig hurtigt forbundet til dem. Der er ofte en lummer undertone i Bjarnes bøger, og til tider kan det altså godt tage en smule overhånd, selvom det nu også kan være ret humoristisk.

Bøje har igen forfattet en spændende bog med en lidt chokerende afslutning – jeg håber altså ikke, at min fortolkning er den rigtige.

Frigjort

 

Forfatter: Bøje Aagaard Kristensen

Udgivet: 2023
Forlag: BoD
Sidetal: 340
Tidligere anmeldt:

Leave a Reply