5 marts, 2018
Manisk Bogfest
Posted in : Blog on by : Lotte Tags: bøger, København læser, Manisk Bogfest, Mellem linjerne
Manisk Bogfest
En kold lørdag aften havde bogbloggen Mellem Linjerne og Kbh Læser arrangeret Manisk Bogfest på Københavns Hovedbibliotek. Årets tema for Kbh læser er Manifest, og den forbindelse blev bloggerne indbudt til et blik bag kulisserne i forfatternes verden.
I et velpyntet lokale på bibliotekets 3. sal var baren åbnet og forventningsfulde stemmer blandede sig med musikken fra stueetagen (hvor de små forlag holdt Mikrofest).
David Rousing
Første gæst på scenen var poetry slammeren David Rousing. David er uddannet skuespiller og har arbejdet som klummeskribent, dramatiker og forfatter. Hans arbejde som skuespiller var det, der inspirerede ham til at hans bog Født i går ikke bare skulle være en bog, men i stedet en ordsymfoni.
Egentlig startede det med små tekster, mens han pendlede mellem København og Odense – en form for pendler poesi. Reaktionerne fra Facebook var positive, og da David mødtes med fotografen Karoline Leiberkind opstod idéen om et værk. der kombinerede tekst, lyd og billede.
Født i går handler om at befinde sig midt i livet og omhandler alt fra ukontrolleret hårvækst, gammelmandsblære og dårlige wi-fi forbindelser til utroskab, skilsmisse, løgn og latrinære udskejelser.
David var min første introduktion til Poetry Slam, men jeg er fan! At høre David fortælle bragte helt klart associationer til Dan Turèll, og det var medrivende og meget, meget morsomt.
Du kan læse et af hans digte her. Jeg vil dog absolut anbefale dig at købe eller låne bogen, for det er med hans egen oplæsning, at du virkeligt får noget ud af det.
Læs mere om David her.
Troels M. Palshof
Troels er aktuel med sin debutroman Sommerfugleklanen – Pavens Yndling, og er lige nu i gang med at skrive på bind 2.
Sommerfugleklanen omhandler de klassiske spørgsmål om godt og ondt, men med en klan der har en helt anderledes agenda end vi tidligere har set. Troels skrev bogen på kun 27 dage, og blev inspireret til historien, da han passede sin døende far. Troels oplevede, at ting han have fortalt faren, mens denne sov, kunne faren huske dagen efter.
Bogen spænder vidt i genre, men formår at blande spænding med filosofi – den anbefales til alle, der gerne vil udfordres lidt på livet.
Man kan godt mærke at Troels er debutant på scenen, og stadig ikke er helt hjemmevant udi at fortælle foran et publikum – men med den succes Sommerfugleklanen har opnået, så bliver han nok snart vant til det. Du kan læse meget mere om Sommerfugleklanen her.
Katja Berger
Katja har udgivet bogen De 7 synder samt første bind i trilogien “Fortællinger fra Døden” Sjælehenter. P.t. arbejder hun på andet bind i serien Døden lyver aldrig. Udover forfatterskabet arbejder Katja også som foredragsholder, marketingrådgiver og redaktør.
Under overskriften Maniske korrekturrunder og redaktøren fra helvede, gav Katja os et indblik i det store redigeringsarbejde en forfatter skal igennem, når de tror deres bog er færdig. Katja underviser også andre forfattere i f.eks. markedsføring, og selvom hun hyldede de gode muligheder for selvudgivere, så understregede hun at redigeringen ikke må glemmes.
Derudover læste Katja op fra prologen til Sjælehenter, hvor hovedpersonen Raven møder Døden.
Du kan læse meget mere om Katja her.
Signe Pallisgaard
Signe debuterede i 2014 med bogen Et andet sted, og er lige nu aktuel med bogen Alle de liv. Bogen har fået en fantastisk modtagelse og Signe kom da også hastende direkte fra Gentofte Bogmesse.
”Kan du ikke skrive ned, hvad der ville være sket?
Bare et par brudstykker. Så er det næsten, som om
det kommer til at ske?” spørger Solveig sin veninde
Emilie, der er forfatter. Sammen er de to kvinder
taget på road trip i Californien. De ved begge, at
denne rejse bliver den sidste, for Solveig lider af den
uhelbredelige sygdom ALS.”
Signe er cand.mag i dansk og kulturhistorie, og så er hun bedste veninde med Camilla Heiberg Freiberg, der har ALS. De har kendt hinanden siden de var børn. og Signe er inspireret af Camillas livsmod i den tid, hun har tilbage. Og dermed kom inspirationen til bogen Alle de liv, der er fiktiv selvom den har rod i virkeligheden.
Signe fortalte om den overraskende store succes, og hvordan det var pludseligt at skulle i Go’ Aften Danmark. Hun fortalte også om, hvordan skrivningen af bogen til tider har været psykisk hårdt, men at det også har været tankevækkende at skulle forholde sig til hvad der sker med nuet, når den fremtid, vi tager for givet, rives væk.
Udover forfatterskabet er Signe også forfatterambassadør på Litteratursiden, og skiver anmeldelser og blogindlæg på www.litteratursiden.dk. Du kan læse mere om Signe her.
Networking og skønne gaver
Udover at være en spændende aften, med tankevækkende og spændende indslag, så gav Manisk Bogfest også mulighed for at networke med andre bloggere, og specielt fik jeg en god snak med Carsten, der sammen med sin kone Tanja driver Cederholms Bogunivers.
Aftenen sluttede med en meget imponerende goodiebag, og jeg er allerede halvejs gennem første bog.
Tak til Mellem Linjerne og Kbh læser for en rigtig god aften – og tak til sponsorerne, som du kan finde herunder:
- Arnold Busck
- Skriveværkstedet
- Plusbog.dk
- Politiken
- Gads Forlag
- Lindhardt & Ringhof
- People’s Press
- Mofibo
- Harper Collins
- Tell me a story, Toru
- Smartphoto