HomeBoganmeldelser Gi’ den gas, Finn af Ole Nybo

Gi’ den gas, Finn af Ole Nybo

Comments : 1 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , ,

En ny genre

Forfatter Ole Nybo har siden sin debut i 2010 udgivet otte krimier, herunder serien om Marlin & Co. Nu har han valgt at starte på en humoristisk serie, hvoraf Gi’ den gas, Finn er første bind.

Handlingen

Kanaljebo er en helt normal boligforening – men de mennesker, der bor der, er måske lidt mere… utraditionelle. Til at styre det hele finder vi Formanden (ja, med stort F). Som en enevældig konge holder han styr på undersåtterne – der dog kan være heldige at få lidt støtte hvis generalforsamlingen er tæt på.

Den tatoverede og hornprydede Tudse, der med sine slanger og edderkopper til tider vækker rædsel – men måske ikke hos Lejla med det lilla hår. Den aspirerende fantasyforfatter Spiren og så Isgas-Finn. Finn, der brokker sig over de mindste ting, men som altid deler ud af sin økonomiske viden (altså sociallovgivning og støttemuligheder), Og som besidder en imponerende viden om øl.

Men hvad sker der, når boligforeningens ellers trivielle hverdag rystes af noget stort? Er foreningen uden vidende pludseligt involveret i en omfattende konspiration? Isgas-Finn og Spiren sætter alt ind på at løse sagen…

Bedømmelsen

Gi’ den gas, Finn er nok en af de bøger der vil skille læserne. Man skal have de humoristiske læsebriller på, men jeg må indrømme at jeg fandt bogen uhyrligt morsom.

For det første vil de fleste beboere i en boligforening kunne genkende en eller flere af bogens karakterer, om end de naturligt er beskrevet med den satiriske pen. Men det er netop den satiriske tone der tiltaler mig så meget. Den overdrevne karikerede personbeskrivelser er med til at hæve bogen.

Bogen byder på skønne, skøre og skæve eksistenser, der alle er beskrevet med et lunt glimt i øjet. Og selve fokus for historiens handling fremstår realistisk, og man kan som læser sagtens sætte sin ind i sagens overdrevne udvikling

Har du behov for et grin i januarmørket, så er Gi’ den gas, Finn absolut anbefalelsesværdig. Og så har den med sine kun 100 sider en længde, som selv de mest hardcore ikke-læsere bør kunne overkomme.

Oles facebook side kan du finde underholdende opdateringer om livet i Kanaljebo.

Forfatter: Ole Nybo

Udgivet: 2019
Forlag: BoD
Sidetal: 100

1 COMMENT

One thought on : 1

Leave a Reply