HomeBoganmeldelser Gidsel af Clare Mackintosh

Gidsel af Clare Mackintosh

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , ,

Hvad ville du vælge?

Gidsel er den nyeste thriller fra den internationale bestsellerforfatter Clare Mackintosh. Clare har tidligere udgivet spændingsromanerne Jeg lader dig gå, Jeg ser dig og Lad mig dog dø. Derudover har hun udgivet romanen Når det er slut.

Forlagets beskrivelse:

Du kan redde 100 menneskeliv eller den person, du elsker mest!

Rygtet lyder, at der er en masse kendte personer ombord på flyet, og at journalisterne står klar, så snart flyet landet.

Mina er stewardesse og udvalgt til denne flyvning. Hun prøver at fokusere på det hun nu skal udføre og ikke på sin 5-årige datter, som hendes mand passer derhjemme.

Men flyet har kun været i luften i kort tid, da en passager giver Mina en frygtelig besked. Nogen har bestemt for sig, at flyet aldrig skal nå sin destination. Og de ved præcis, hvordan de skal gøre Mina medskyldig.

Bedømmelsen:

Gidsel er en fuldstændig overvældende, nervepirrende og fascinerende thriller. Plottet er simpelthen fantastisk skabt, og der inddrages meget relevante emner som klimaforandringer, terror og radikalisering.

At lade handingen foregår på et fly, dette lukkede rum, og at lade den planlagte flyvning vare 20 timer, giver en helt ny dimension til genren. Der er god tid til at bygge spændingen op, og det er en ting Clare Mackintosh forstår at udnytte det fulde potentiale af.

Det er interessant at overvære, hvordan den festlige og forventningsfulde stemning på flyet pludseligt ændres til frygt. I denne anspændte stemning lærer vi flere af flyets passagerer at kende, og dette brug af forskellige POV fungerer rigtigt godt, og tilfører en god dybde til historien.

Noget andet, der også hæver bogens niveau, er, at det ikke kun er på flyet der foregår noget skræmmende. Også på hjemmefronten finder Minas familie sig pludseligt fanget i en nervepirrende situation. Der skiftes uden problemer mellem de to forskellige scener, og bekrives levende hvordan vi reagerer, når livet for os selv eller nærmeste pludseligt er truet.

Gidsel byder på alt det man kan forvente sig af en thriller, og den anbefales varmt herfra.

 

Gidsel

 

Forfatter: Clare Mackintosh

Udgivet: 2021
Oversætter: Brian Christensen
Sidetal: 398

Leave a Reply