HomeBoganmeldelser Gud har travlt af Carsten Busk

Gud har travlt af Carsten Busk

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , , ,

På sikker kurs

Udover at være forfatter er Carsten Busk foredragsholder. Han er ejer af firmaet Hovedjægerne, der beskæftiger sig med rekruttering og forretningsudvikling. Han inspireres af temaer i hverdagen, og bøgerne i hans serie om auditøren Charlotte Winther vil da også behandle emner der kan genkendes af mange.

I serien om auditør Charlotte Winther er tidligere udkommet Auditøren, Darknet og Stedfortræderen.

Handlingen

Partiet Sikker Kurs – Danmark er danskerne – har vind i sejlene. I en tid, hvor medierne er med til at puste til alle menneskers iboende frygt, fremmes partiets sag ikke mindst af den franske statistiker Pierre LaFayette. På landsdækkende tv afslører han hvad mange har frygtet: at den demografiske udvikling snart vil udslette den hvide befolkning.

Den hvide race vil snarligt blive udskiftet med horder af krigstraumatiserede, arbejdsløse mænd og fødedygtige kvinder fra fortrinsvis muslimske lande – og allerede nu oplever mange kulturelle og religiøse sammenstød. Det er nu der er behov for, at de rigtige mennesker træder i karakter og redder vores skønne land.

Sikker kurs – Danmark er danskerne – sætter alle sejl ind på at udbrede teorien og bruger alle de tilgængelige platforme. Men journalist Louise Sørensen fra den venstreorienterede avis EP har fået fært af en stor sag – og nu igangsætter hun en kritisk artikelserie om partiet. Men hvor langt kan Louise blive tvunget til at gå, i jagten for den gode historie?

Da en politiker myrdes, tilkaldes efterforsker Henrik Hansen fra Københavns Politi. Men den formodede gerningsmand betragter sig selv som værende soldat, og dermed hører hans afhøring under en auditør – som Charlotte Winther. Gerningsmanden er flygtning, og har været udsendt flere gange af dansk militær – men er der oplevelser eller personer herfra, der kan tilknyttes de nutidige hændelser?

Bedømmelsen

Gud har travlt – vi elsker andre og os selv ihjel er en meget velskrevet og aktuel bog. Og det er faktisk skræmmende hvor meget man kan genkende fra bogens fortælling, for dele er som taget direkte ud af vores nuværende politiske landskab – det gør bogen meget relevant og vil vække genklang hos de fleste læsere.

Via Sikker Kurs formidles levende, hvordan enkelte menneskers politiske og personlige ideologier kun kan samle den nødvendige støtte ved at skabe had til en fælles fjende. Det vækker levende minder, ikke kun til vores hjemligt sete Stram Kurs, men også Hitlers vrede patos og Trumps nuværende handlemønstre. Og alligevel er der en snert af sandhed i den del, der behandler hvordan politikere ofte set helt har mistet forbindelsen til deres vælgere.

Man kommer til at holde mere og mere af de tilbagevendende karakterer, og specielt i dette bind, hvor en af dem rammes af en byrde, der vil ende med at få overvældende konsekvenser. Plottet er godt udtænkt og sproget flyder som vi er kommet til at forvente det fra Carstens hånd.

Det er underholdende, det er lærerigt og det er skræmmende, når man efter læsning reflekterer over eks. mediernes uovertrufne magt over vores generelle holdningsdannelse – måske danner vi slet ikke vores egne velovervejede meninger i helt så høj grad som vi går og tror.

Gud har travlt

Forfatter: Carsten Busk

Udgivet: 2020
Forlag: Hovedjægerne
Sidetal: 351

Leave a Reply