HomeBoganmeldelser Hadets onde cirkel af Morten Thor Hansen

Hadets onde cirkel af Morten Thor Hansen

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , ,

Indledning

Morten Thor Hansen havde skrevet nogle filmmanuskripter inden han i 2015 tog springet til romanforfatter. Her udgav han bogen Bernsteins Hemmelighed. I 2017 udgav han den roste sci-fi roman Columbia.

Nu er han aktuel med fortsættelsen til Bernsteins Hemmlighed, og igen kan læserne møde Tonny, Charlotte og resten af teamet.

Handlingen

Ovenpå de hæsblæsende handlinger i Bernsteins Hemmelighed, burde tiden nu være til afslapning for Charlotte og Tonny. Men Charlotte er forsvundet. Under en udsendelse for dansk Røde Kors forsvandt det fly Charlotte var med – og samtlige passager. Tonny har lige modtaget hendes dødserklæring og samtidigt ville tiden nu være inde til at deres barn skulle fødes.

Da en deltager i en af husets rundvisninger efterlader et blad, er dette starten på en helt uforudset udvikling: i bladet er skrevet en artikel om Charlottes forsvundne fly – men skriveren hævder at flyet er kapret for at kidnappe en af de andre passagerer, en forsker. Men kan Charlotte så være i live?

Tonny allierer sig med vennerne: den it-kyndige Morten og tidligere jægersoldat Torsten. Sammen genoptager de efterforskningen efter Charlotte. Men det går hurtigt op for dem, at de er oppe mod en stor fransk organisation med uanede midler. Hvad der denne organisation ude efter? Og hvor langt vil de gå, for at forhindre venner i at finde Charlotte?

Bedømmelsen

At læse Hadets onde cirkel føltes lidt som at læse manuskriptet til en amerikansk actionfilm. Det kræver, at du som læser lukker lidt ned for den realistiske radar og i stedet åbner helt op for filmiske scener og urealistiske løsninger. Desværre findes dette udbredt gennem hele bogen, og det bliver for meget af det gode.

Plottet er ret indviklet, og det bliver ikke nemmere at følge med i når forfatteren bevæger sig ud i lange tekniske beskrivelser. Det er ok med tekniske beskrivelser når de har betydning for handlingen, men det er ikke altid tilfældet her. Til gengæld er resten af det sproglige flydende og letlæst.

Titlen er velvalgt, da had får stor betydning både for bogens udvikling men også for de enkelte karakterers handlinger. Det at man ikke kun følger en enkelt karakter, men følger situationer gennem flere personers øjne er ganske vellykket og giver en god dynamik til bogen. Til gengæld savnede at komme mere ind under huden på de enkelte personer, der fremstod endimensionelle.

En bog med masser af handling, som sagtens kunne have været skåret langt mere til. En underholdende actionbog, der dog manglede en smule substans.

Hadets onde cirkel

Forfatter: Morten Thor Hansen

Udgivet: 2019
Sidetal: 509

Leave a Reply