HomeBoganmeldelser Heksejagt af Lindholm & Zornig (Filippa Falkenberg #2)

Heksejagt af Lindholm & Zornig (Filippa Falkenberg #2)

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Hver by har sin heks

Heksejagt er anden sæson i Lindholm & Zornigs krimiserie om den charmerende efterforsker Filippa Falkenberg. Bogen er en del af Mofibo Originals.

Forlagets beskrivelse:

I Køge, en lille middelalderlig by fuld af stokroser og hemmeligheder, findes en ung pige død i en bæk sankthansaften. Hun bliver fundet det sted, hvor hekse engang blev beskyldt for at fremmane djævelen, hvilket de blev brændt på bålet for. Efterforsker Filippa Falkenberg bliver sat på sagen, hvor ingenting viser sig at være, hvad det ser ud som. Filippa møder en hel by i sorg over tragedien. Kirken er fyldt til bristepunktet til begravelsen, hvor den ulykkelige mor spiller duet for violin og cello og holder pause der, hvor datteren skulle have spillet. Filippa opdager dog, at ikke alle er lige kede af, at pigen er død. Hun finder også ud af, at byen gemmer på århundredgamle okkulte hemmeligheder. Spørgsmålet er, om de kan kædes sammen med det brutale mord.

Heksejagt er en ’smal town-krimi’ – en historie om en mindre provinsby med almindelige og mærkelige mennesker, hvis skæbner væves ind i hinanden. Et lille samfund med mange skæbner og mange mistænkte. Det er også en historie om had og kærlighed og om at tage ansvar.

Bedømmelsen:

Heksejagt var en fantastisk lytteoplevelse. Morten Thunbo formåede glimrende at fremhæve spænding og følelser. Han har en god evne til at variere sproget og holde et godt tempo. Dermed medvirker han til at fremhæve de forskellige situationer (selvom sangen måske var en lille smule..anderledes).

At forfatterne endnu en gang har valgt at lade sig inspirere af virkelige hændelser, der giver altså noget ekstra til en bog. Igen har de også valgt at inddrage nogle samfundsrelevante problemstillinger, og det er flot, hvordan de formår at trække tråde fra fortidens til nutidens heksejagt – som vi vel i dag mere tænker på som mediestorm/shit-storm.

Udover en meget velkomment gensyn med vores tilbagevendende karakterer (Åh, Jack – du kan bare ikke lade være, vel :-D), så byder bogen også på et meget farvestrålende og broget persongalleri. Alle er de så godt beskrevet, at man sagtens kan se dem for sig i Køges smalle stræder. Og Køge er i sig selv så skønt beskrevet (altså byens gader), at man staks får lyst til at hoppe på toget). Parret har virkeligt en force indenfor miljøbeskrivelser.

Under efterforskningen dykker Filippa ned i hemmeligheder fra fortidens Køge – og det viser sig at være et meget skræmmende sted. Efterhånden viser der sig flere og flere gamle okkulte hemmeligheder, og hun befinder sig i en art drømmeverden, hvor grænserne mellem fortid og nutid udviskes. Hvordan var offeret egentligt i virkeligheden. (at der også er en lille romantisk udvikling, der var fedt).

Er du til bøger med kuldegysfremmende spænding, brutal ondskab, fascinerende karakterer og masser af humor, så vil Heksejagt helt sikkert være en lydbog/bog for dig.

Heksejagt

Bonusinfo:

Lisbeth Zornig og Michael Lindholm har oprettet Facebook gruppe og skrevet til alle byrådsmedlemmer for at vejre stemningen for at etablere et minde for de kvinder, der blev brændt som hekse under Køge Huskors . Den kan du finde her.

Forfattere: Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm

Indlæst af: Morten Thunbo
Timer: 11 timer og 56 minutter
Forlag: Falco
Sidetal: 428

Leave a Reply