HomeBoganmeldelser Herrens hus af Søren og Morten Ellemose

Herrens hus af Søren og Morten Ellemose

Comments : 2 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , , , ,

Besked fra graven

Herrens hus er fjerde bind i Manus Albino serien om bl.a. kriminalkommissær Henning Lorentzen og Louise Jensen. I serien er tidligere udgivet Københavns brand, Fange nr. 21 og Havfruens død.

Handlingen

Sebastian de la Cour er måske død, men hans handlinger har for evigt mærket de mennesker han nåede at være i berøring med. Hver især har de forsøgt at samle sig selv op og komme videre i livet, men hver især kæmper de stadig med eftervirkningerne. Fortidens handlinger har ændret dem på mange punkter, og de bliver aldrig de samme igen.

Louise Jensen valgte efter Sebastians forsøg på at udslette verden at forsvinde fra jordens overflade. Hun har omdannet sig selv, men inderst inde er hun stadig den samme – og til sin skræk må hun erkende, at selv efter sin død kan Sebastian stadig finde hende.

Kriminalkommissær Henning Lorentzen er langsomt ved at vænne sig til livet med kun et ben. Han tilbringer det meste af tiden i sommerhuset ved Vestkysten – og måske tænker han også stadig lidt på Louise.

Journalist Xenia Holms verden er vendt helt rundt. Det er slut med at anvende sin seksualitet til at opnå goder, for efter mødet med Petersen er han hele hendes verden. Men jagten på den gode historie har hun ikke opgivet, og denne gang er hendes fokus sat på den grådige tøjindustri. Hun tager blandt andet til Indien for at undersøge arbejdernes forhold, men det er stærke kræfter hun er oppe imod.

På Politigården rodes Thomas Kokdahl ind i en sag om en advokat der begår selvmord. Hvad han ikke havde forudset, var hvor mange hændelser det selvmord ville føre med sig. Hemmelige loger, magtfulde mennesker og jagten på penge – mange penge. Han må søge hjælp hos Lorentzen, og det kommer til at koste ham dyrt…

Bedømmelsen

Herrens hus er endnu et fantastisk bind i brødrene Ellemoses fabelagtige serie om Manus Albino og de mennesker der forsøger at redde verden. Med deres fabelagtige evne til at fortælle en historie, kan læserne endnu en gang se frem til en hæsblæsende og medrivende læseoplevelse. Snart må alle involverede erkende, at fortidens synder melder deres ankomst.

Med korte og hektiske kapitler føres læserne gennem sagen via skiftende synsvinkler, og det giver en helt speciel intensitet i læsningen. Fascinerende detaljer flettes på glimrende vis ind i handlingen, mens vi følger mennesker, der føler sig højt hævet over andre. I kraft af deres magt, arv eller rigdom mener de ikke at almindelige regler gælder for dem – og i deres mangel på empati og medmenneskelig forståelse udnytter og bruger de gerne andre for at nå deres mål.

Mens de tidligere bind i serien mest havde fokus på hvor meget ét enkelt menneske kunne true vores fællesskab, så er der i Herrens hus fokus på hvordan fællesskabet sammen kan ødelægge de enkelte individer. Og med et fantastisk sammensat persongalleri, bliver man som læser hurtigt opslugt af ikke kun plottet men også karakterernes individuelle historier.

Brødrene Ellemose efterlader gang på gang læserne med ønsket om mere – og det siger meget, når man tænker på at de behandlede emner er nogen af de mest grusomme et menneske kan gennemleve. Så husk at passe på hinanden i tider under pres – det er jo meget relevant netop nu. Og kom så i gang med at læse denne serie!

Forfattere: Søren og Morten Ellemose

Udgivet: 2020
Sidetal: 348

2s COMMENTS

2 thoughts

Leave a Reply