HomeBoganmeldelser Huller i skydækket af Lars Bjerregaard Jessen

Huller i skydækket af Lars Bjerregaard Jessen

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , , ,

At finde nye veje

Huller i skydækket er skrevet af Lars Bjerregaard Jessen. På bloggen er tidligere anmeldt Genelsket, Nøgen hukommelse, Nøgen hjemkomst og Nøgent hjerte. Alle romanerne har kærlighed og parforhold som omdrejningspunkt.

Forlagets beskrivelse:

Den 36-årige hovedperson Rasmus ved ikke, hvad han skal stille op med sig selv, da hans samlever, Berit, efter otte års parforhold pludselig flytter fra ham. Mystiske omstændigheder under en tur til Spanien gør imidlertid, at han sætter sig for at opsøge en tidligere kæreste fra sin studietid. Camilla, som han ikke har set i de 10 år, der er gået, forekommer imidlertid at være sporløst forsvundet … Hvad er der blevet af hende? Og hvad skal der ske, hvis han finder hende?

Huller i skydækket er en roman om de uventede drejninger, livet kan tage. Det er en roman om parforhold og om at miste det, der står hjertet nærmest. Men det er også en skildring af kærlighedens ujævne vej, om fremkomsten af en ny virus samt jagten på den ægte kærlighed.

Bedømmelsen:

Huller i skydækket starter med et brag – det er noget af en spand koldt vand Rasmus får smidt i hovedet. Men samtidigt er det også startskuddet til en personlig rejse, hvor Rasmus måske ender med at lære noget vigtigt om sig selv. At rejse væk, både i fysisk og filosofisk form, er noget man kan genkende i Lars’ forfatterskab – og derfor også noget han mestrer rigtigt godt.

Rasmus støttes af sin gode ven, Kristoffer, og sammen tager de til Spanien. For Rasmus er det mere end en fysisk rejse, for det nye miljø (der er fantastisk beskrevet) åbner op for mange indre betragtninger. Rasmus er ikke skabt til at være alene – ligesom de fleste andre mennesker er sociale relationer vigtige i hans liv. Men måske er det i fortiden at han skal finde sin fremtid.

Rasmus oplever igen, at livet går den rigtige vej – men livet kan også have store konsekvenser. Og med en total nedlukning af samfundet, befinder han sig igen i en metaforisk tomrum. De følelser og udfordringer han møder under nedlukningen er relevante, og vil virke meget genkendelige for læseren. Hvad betyder ”det rigtige liv” for os? Hvad er det der skal til, for at opfylde vores drømme og længsler? Hvilke udfordringer kan vi møde i forbindelse med dette, og hvordan skal vi overvinde dem?

Bogen er letlæst, men der findes en masse symbolik i sproget. Derfor læses den måske langsommere end man plejer, for der er masser af grundlag for at stoppe op og reflektere løbende. Samtidigt mødes man af en slutning, der lægger op til den enkelte læsers egen fortolkning – og det er meget forfriskende.

Er du til samtidsfortællinger om parforhold, udfordringer og nye begyndelser, så vil Huller i skydækket være en bog for dig.

Huller i skydækket

Forfatter: Lars Bjerregaard Jessen

Udgivet: 2023
Forlag: Mellemgaard
Sidetal: 264

Leave a Reply