HomeBoganmeldelser Ildstenenes Hemmelighed af Tabita Aundal

Ildstenenes Hemmelighed af Tabita Aundal

Comments : 2 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , , ,

En eventyrlig rejse

Ildstenenes Hemmelighed er Tabita Aundals bidrag til YA genren i Danmark. Tabita har en journalistisk baggrund, men arbejder i dag som selvstændig boligstylist. Ildstenenes Hemmelighed er første bind i en planlagt trilogi om Virkelighedens verden.

Handlingen

Once upon a time… kendte mennesker til Den Virkelige Verden, styret af Shadon og hans søn Barkela. Men Rahniz gør oprør, da han ønsker selv at sætte sig på tronen. Rahniz taber slaget og sammen med sine støtter forvises han til Tansa. Han har nu udnævnt sig selv som fyrste over Mælkevejen og dermed også jorden. Jorden har han indhyldet i Tidernes Tåges Forbandelse, så de ikke længere kender til riget Castra, Shadon eller Barkela.

Ifølge Det Royale Kodeks, har Barkela dog lov til at gøre loyale jordiske borgere til agenter for Castra og Shadon. Umiddelbart vil deres uddannelse til agenter for Sapientias efterretningstjeneste gøre dem urørlige for Rahniz – men kan han manipulere med deres fri vilje, kan han underlægge dem sin magt.

På jorden går de fire unge mennesker, Sara, Daniel, Jackie og Jason uvidende rundt om dette. De har deres egne teenageproblemer at kæmpe med. Specielt Daniel har rodet sig ud i problemer med bandelederen Nicolai, der nu både kræver penge og Daniels søster Sara. Men da han søger tilflugt hos Jackie og Jason, er det en hel ny form for problemer han skal til at møde.

De fire venner tilbydes at blive agenter, hvis de kan gennemføre optagelsesprøven og uddannelse. Dermed vil de kunne deltage i den evige kamp mellem det gode og det onde. De vil få tildelt regentens magt under navnet Ildstenenes Hemmelighed

Deres første mission bliver dog langt mere personlig og drastisk end de nogensinde havde forventet. De tvinges til at kæmpe i midt inde i Rahniz’s rige- der hvor hans magt er størst.

Bedømmelsen

Ildstenenes Hemmelighed er et forfriskende og tiltrængt bidrag til den danske fantasy-verden. I modsætning til tidligere fantasy bøger – der ofte er rettet mod et YA publikum – så vil denne bog også tiltale den mere ældre aldersgruppe. Fra første side introduceres læserne for et godt sammensat og flydende sprog, og de fantastiske miljøbeskrivelser tager virkeligt læserne med til en anden verden. Tabita udviser en rigtig god evne til at fortælle og inddrage læserne, og bogens univers var veltænkt og godt skabt.

De forskellige karakterer var rigtigt godt sammensat, og deres forskelligheder gav en god dynamik i bogen. Det var dejligt nytænkende at bogen tog udgangspunkt i den virkelige nutidige verden – det gav hele fortællingen et mere realistisk præg.

Bogen beskriver på en ny måde den gamle kamp mellem det onde og det gode. Sharon er den lysende, retfærdige hersker der virker som god kontrast mellem den mørke og egoistiske udfordrer. At Rahniz’s i sig selv faktisk ikke besidder reel magt, men er afhængig af at kunne manipulere menneskets frie vilje, kan kun betragtes som en glimrende hentydning til Adam, Eva og slangen.

Min eneste anke er, at tingene til tider løste sig lige lovligt nemt for den gode side. Jeg havde også gerne set flere detaljer om agenternes oplæring, der kun var meget overfladisk behandlet. Men uanset dette, så er Ildstenenes Hemmelighed en skøn fortælling at fordybe sig i – og slutningen lægger fint op til næste bind.

Ildstenenes Hemmelighed

Forfatter: Tabita Aundal

Udgivet: 2020
Sidetal: 428

2s COMMENTS

2 thoughts

 • Frank Hansen
  oktober 9, 2020 at 9:39 pm

  ILDSTENENES HEMMELIGHED er en flot og meget professionelt skrevet bog. Jeg er 100% enig i boganmelders positive- og konstruktive kritik. Det får bare en til at glæde sig endnu mere til de opfølgende bøger om ILDSTENENES HEMMELIGHED.

  Genial historie, velskrevet og vekslende mellem den fysiske- og åndelige verden, gribende, spændende og absolut en FÆNGENDE bog, der allerede griber en, efter læsning af de første 2 kapitler.

  Man MÅ bare læse videre…..

  Bogen afsluttes med et nyt spændende oplæg til fortsættelse i bog 2 af ILDSTENENES HEMMELIGHED.

  Tabita Aundal fortjener en bog anmeldelse på 5 stjerner ud af 5 og absolut anbefalelses værdig for ung såvel som moden eller gammel.

 • Pingback: Ildstenenes hemmelighed - FORFATTERSKABET.DK

Leave a Reply