HomeBoganmeldelser Kom i sving, Finn af Ole Nybo (Kanaljebo #2)

Kom i sving, Finn af Ole Nybo (Kanaljebo #2)

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , , , ,

Tilbage til Kanaljebo

Kom i sving, Finn er andet bind i Ole Nybos underholdende serie om beboerne i Kanaljebo. Første bind, Gi’ den gas, Finn udkom i 2019, og du kan læse min anmeldelse af den her.

Udover de humoristiske bøger, har Ole udgivet otte krimier.

Forlagets beskrivelse:

I Kom i sving, Finn møder man igen de herlige beboere i boligforeningen Kanaljebo. Det er med megen humor og lettere satire at beboernes dagligdag beskrives.

Der kommer nye spændende butikker til i ejendommen og indehaveren af den ene, Sonja, glider hurtigt ind i miljøet. Pludselig sker noget ingen kunne forudse. Finn, også kaldet Isgas-Finn, er ejendommens lokale brokkerøv.  Formanden, der styrer ejendommen med stor energi og selvpromovering, forsøger sammen med krybdyreksperten Tudsen og grønthandleren Yannis at løse mysteriet. Men så begynder problemerne for alvor at tage fart …

Kom i sving, Finn! er svær at komme udenom, hvis man vil have et godt grin.

Bedømmelsen:

Kom i sving, Finn er et meget kærkomment gensyn med de skønne karakterer fra Kanaljebo. Ole lover os humoristiske historier, og det leverer han til fulde. Og netop i disse tider trænger vi vist virkeligt til noget at grine af, og bogens forholdsvis lave sideantal gør, at alle kan finde tiden til at læse den (i toget, efter aftensmaden, på toilettet eller hvad der nu lige passer dig – jeg dømmer ingen).

I Kanaljebo går livet som det plejer med Isgas’ brokkerier og Formandens enevældige styre. Det er humoristisk, at man som beboer i en boligforening sagtens kan finde andre beboere, der minder om medlemmer af Oles fantastiske persongalleri.

Specielt Isgas, der konstant fremstår muggen, men inderst inde har et godt hjerte (samt en kærlighed til gammeldags dansk mad, Maries kager og specialøl – og en udtalt skræk for frugt og grøntsager), fremstår igen fantastisk med sin tilgang til livet. Han mener selv at han er ekspert i økonomi, og deler gladelig ud af sin viden.

Snart sker der noget, som kræver at beboerne står sammen om at opklare sagen – for hvem stjæler både håndklæder og rejeost? Her ser vi virkeligt, at de vidt forskellig karakterer står sammen, når det er nødvendigt. Igen ser vi dog at Isgas lader sin umådeligt fantasi stikke af med sig – det er nogle vilde teorier den hjerne kan finde på.

Bogen byder på samme høje humoristiske og satiriske niveau som første bind, men denne gang har Ole også flettet en smule alvor ind i handlingen. Både det humoristiske og alvorlige beskrives i en rigtig god time, og Ole formår at få handlingen flyde let og elegant. Når dertil lægges en skøn slutning, så ender man med en rigtig god læseoplevelse.

De er så hyggelige de små historier – et dejligt afbræk fra hverdagen. Jeg er virkeligt faldet for Kanaljebo og beboernes charme, så jeg er helt klar til at følge dem på fremtidigt eventyr.

Kom i sving, Finn

Forfatter: Ole Nybo

Udgivet: 2021
Forlag: BoD
Sidetal: 175

Leave a Reply