HomeBoganmeldelser Krucifiks morderen af Chris Carter

Krucifiks morderen af Chris Carter

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , ,

En mand med mange talenter

Krucifiks morderen er første bind i Chris Carters Robert Hunter serie. Robert Hunter er kriminalpsykolog og arbejder for Afdeling A: Specialdrabsafdelingen skabt udelukkende til at tage sig af højtprofilerede mord- og seriemordsager.

Chris Carter er en mand med mange talenter. Han er født i Brasilien med italienske aner og har studeret psykologi og kriminel adfærd. Han arbejdede for distriktsanklageren i Michigan, hvor han som kriminalpsykolog studerede og interviewede adskillige kriminelle, herunder serie- og massemordere med livstidsdomme.

En dag besluttede han at smutte fra det hele og blev i stedet musiker – indtil han igen ville prøve noget andet, og endte som den prisbelønnede forfatter vi kender i dag.

Handlingen

En ung kvinde findes brutalt myrdet i an afsidesliggende hytte. Gerningsstedet viser tydelige tegn på, at mordet har været yderst brutalt. Men det er nu ikke det der ryster den erfarne efterforsker Hunter mest – det er mærket i offerets nakke.

For Hunters nye partner, Carlos Garcia, er det noget af en ilddåb at få. Og det bliver ikke bedre da han ser frygten hos Hunter. Hvad kan ryste den erfarne efterforsker? Det kan Krucifiks Morderen! Det monster, der nåede at myrde 7 ofre før han blev fanget.

Hunter har dog altid haft en mistanke om, at det ikke var den rigtige mand der blev henrettet som Krucifiks Morderen – og med dette nye mord, tyder alt på at han havde ret.

Nu starter et skræmmende psykologisk spil: Morderen begynder at kontakte Hunter inden han begår sit næste mord. Hunter kan nå at forhindre det – hvis han altså kan løse morderens opgave. Og ofrene kommer tættere og tættere på Hunter

Samtidigt kæmper Hunter med sine indre dæmoner og tilbagevendende mareridt. Kan han rette op på sin samvittighed ved at finde den rigtige morder? Kan han holde sine indre dæmoner inde? Og vil han kunne sætte sig ind i morderens tankegang, inden tiden er udløbet for det næste offer?

Bedømmelsen

Krucifiks morderen er en flot debut på krimiscenen. Her er absolut ikke tale om en bog for de sarte læsere, men bogen byder nu på meget mere end bare blod og mord. For selvom der enkelte steder måske mangler et smule flow i dialogen, så byder bogen generelt på et fascinerende sprogbrug og masser af humor.

Bøger om seriemordere finder der rigeligt af på markedet, men Krucifiks morderen har en skræmmende autencitet der sikkert stammer fra forfatterens baggrund. Dette ses bl.a. i Hunters forsøg på seriemorderens konstruktion – bare resten af bogen ikke er inspireret af virkelig hændelser…

Robert Hunter er uperfekt på den perfekte måde, og spændende portrætteret som en lidt socialt akavet men meget intelligent mand. Man fatter straks sympati for ham og hans handlemåde, og hans baggrund fascinerer. Det var også en interessant vinkel, at der også er fokus på de private omkostninger efterforskere møder under store og tidskrævende sager.

Plottet var genialt sammenskruet, og Chris Carter udviste stort talent for at holde et tempo og kreerer nogle skræmmende og medrivende scenarier. Og så må man ikke glemme den imponerende fantasi involveret i udtænkningen af de forskellige mordmetoder. En flot debut og en bog, der lover godt for de kommende bøger.

Forfatter: Chris Carter

Udgivet: 2011
Forlag: Jentas
Sidetal: 365

Leave a Reply