HomeBoganmeldelser Kuppet af Kim Højgaard Rasmussen

Kuppet af Kim Højgaard Rasmussen

Comments : 1 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , ,

Tredje bind i serien om Frank Grabowski

Kim Højgaard Rasmussen er født og opvokset i Danmark. I perioden 1991 til 2012 har han dog boet og arbejdet som erhvervsmand i Afrika. Med beskæftigelse fra telekommunikation over printerudstyr til sundhedssektoren, har Kim opnået et grundigt kendskab til det afrikanske kontinent. Og dette kan læserne nyde godt af i hans serie om Frank Grabowski.

Handlingen

Efter en dejlig ferie i Danmark med sine børn, er Frank Grabowski klar til at vende tilbage til arbejdet i Abidjan. Ledelsen i Rockwell-Levy er yderst tilfredse med hans hidtidige arbejde, og nu skal hans ansvarsområder i Afrika udvides.

Derfor skal Frank, sammen med konsulenten Peter Johansen, på rejse til Mali og Burkina Faso, så han kan overtage nogle af Peters gode kontakter på ministerniveau. De første møder går fint, og Frank får mange nye kontakter, herunder med den maliske sundhedsminister. Men måske har Peter, i jagten på de afrikanske skønheder, glemt, hvilke udfordringer der kan være på det afrikanske kontinent? Frank er i hvert fald på ingen måde klar over, hvor store konsekvenser dette møde vil få for ham.

Bintou Diaketé er løjtnant i den maliske hær. Hun er disciplineret, viljestærk og inderst inde meget præget af brutale hændelser i sin fortid. Disse hændelser har givet næring til et stærkt ønske om et regime skifte, der kan medføre en bedre fremtid for kvinder. Og som general Diarras elskerinde, er hun med i inderkredsen for et forestående militærkup.

Da gnisten tændes, befinder både Frank og Bintou sig midt i eksplosionen – men ingen ved hvordan mennesker reagerer, når de pludseligt får magt – en magt, der hurtigt kan korrumpere.

Bedømmelsen

Kim Højgaard Rasmussen har i et letlæseligt og flydende sprog skabt en fortælling, der sammen med det spændende og realistiske plot fastholder læseren fra første side. Tilsat en god portion humor, og med et tydeligt kendskab til det afrikanske kontinent, beskrives hvordan omvæltende begivenheder kan føre til de mest uforudsete forbindelser.

Karakterbeskrivelserne var gode, fra den arrogante vestlige forretningsmand til specielt Bintou, hvis håb og efterfølgende afmagt var meget velbeskrevet. Personligt kunne jeg sagtens have brugt mere baggrund om Frank, men jeg formoder dette skyldes mit manglende kendskab til de to første bøger i serien. Under alle omstændigheder følte jeg mig mere involveret i Bintous karakter og udvikling.

Det var interessant at lære en snert om, hvordan det at lave forretninger og skabe forbindelser foregår en smule anderledes end i Danmark. Der var nogle rigtigt gode miljøbeskrivelser, og man kunne næsten mærke den nådesløse hede.

Selvom bogen præsenteres som en selvstændig bog i serien om Frank, så henvises der flere gange til hans tidligere oplevelser, og jeg vil stærkt anbefale kommende læsere at starte med Flammetræet. Selv var jeg så heldig at få bind to i serien, Floden, til Krimimessen, så jeg er klar til at lære mere om Frank.

Frank

Forfatter: Kim Højgaard Rasmussen

Udgivet: 2019
Forlag:  KHR Books
Sidetal: 295

1 COMMENT

One thought on : 1

Leave a Reply