HomeBoganmeldelser Løgnens hus af Elly Griffiths – og konkurrence

Løgnens hus af Elly Griffiths – og konkurrence

Comments : 12 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , ,

Ruth Galloway vender tilbage

Da Gads Forlag valgte at introducere Elly Griffiths og hendes Ruth Galloway serie til de danske læsere, ramte de simpelthen et pletskud! Elly tog de danske læsere med storm med Pigen under jorden – og det var en velfortjent hyldest hun modtog. Hendes karakterer og selve historien var et frisk pust på krimiscenen. Nu er andet bind i serien udkommet på dansk – og endnu en gang er der hyggelig underholdning for alle pengene.

Handlingen

I tidens natur skal en gammel bygning med en bemærkelsesværdig historie rives ned – så der kan bygges nye, moderne luksus boliger. Men byggeriet må sættes på pause, da et barneskelet findes uden hoved. Selve begravelsesstedet tyder på, at der kunne være noget rituelt over det, og derfor tilkaldes Ruth. Er knoglerne fra romernes tid, eller stammer de fra et af de to børn, der forsvandt mens bygningen fungerede som katolsk børnehjem?

Med på sagen er også vicekriminalkommissær Harry Nelson. De to har arbejdet sammen før (ja, faktisk er Ruth gravid med hans barn, men det er en helt anden sag), og sammen skal de nu forsøge at løse mysteriet. Men hurtigt går det op for dem, at sagen stikker langt dybere end et enkelt skelet – de har tydeligvis rodet op i ting, som visse mennesker ønsker skjult.

Samtidigt pågår en udgravning i den nærliggende saltmarsk, og her afsløres også fund der henviser til romersk tid. Men er der sammenhæng mellem de to steder? Jo mere Ruth graver, jo mere tydeligt bliver det, at nogle er villige til at gå langt for at skræmme hende. Hører nogle ting til i fortiden – og kan afdækning af disse ting ændre fremtiden?

Nelson

Bedømmelsen

Jeg har savnet Ruth! Det var den første følelse der ramte mig, da jeg holdt Løgnens hus i mine hænder og grådigt kastede mig over historien. Og gudskelov levede bogen op til alle mine forventninger. Endnu en gang er det lykkedes Elly at skabe en fortælling, der udover et godt skrevet plot indeholder fantastiske personer og en dejlig, tør humor.

Når en bog er del af en serie, har den en stor fordel i at kunne udvikle karaktererne langt mere dybdegående end i et enkeltstående bind. Dette drager Elly fuld udnytte af, og der afsløres flere lag af både Ruth og Nelson. Desuden formår Elly at blande historiske facts med fiktiv forbrydelse på en måde, hvor læseren ender med at være både oplyst og underholdt.

Hendes anvendelse af det tågede og sagnomspundne Norfork landskab som ramme for fortællingen bidrager til at skabe den helt rette atmosfære, og når dette sammensættes med en velskruet plot der ofte leder læseren på afveje – ja så har man fundet sommerens næste læseoplevelse.  Når det gælder Elly Griffiths og hendes Ruth Galloway serie, kan jeg kun citere kruset fra Gads: Advarsel. Stærkt vanedannende!

Nelson

Tak til Gads Forlag for anmeldereksemplaret og for at give jer læsere en fantastisk mulighed: Du kan nu vinde ikke bare Løgnens hus, men også forgængeren Pigen under jorden! Alt hvad du skal gøre er at smide en kommentar til dette indlæg – vinderen trækkes lørdag den 2. juni kl. 10.00 og får direkte besked, Held & lykke.

Forfatter: Elly Griffiths

Oversætter: Lærke Pade
Udgivet: 2018
Forlag: Gads Forlag
Sidetal: 360

 

12s COMMENTS

12 thoughts

 • Lisbeth Maja Sørensen
  maj 29, 2018 at 6:45 am

  Meget fin præmie, jeg deltager meget gerne i denne konkurrence.

 • Heidi
  maj 29, 2018 at 7:06 am

  Det lyder som et par krimier, jeg ville elske at stifte bekendtskab med. 🙂

 • Karina Henriksen
  maj 29, 2018 at 7:07 am

  Jeg mangler en ny forfatter at kaste mig over og det her lyder godt nok lokkende, så dem vil jeg da rigtig gerne vinde ☺️

 • maj 29, 2018 at 8:02 am

  Det lyder som en spændende bog, jeg må læse nu du roser den så meget! Mit eneste problem er at hun hedder Ruth. Det gør min faster også og hun er strid. Tak for anmeldelsen!

  • Lotte
   maj 29, 2018 at 8:09 am

   Hahahaha – det ville faktisk også irritere mig 🙂

 • Mette Mi Søgaard
  maj 29, 2018 at 12:59 pm

  Åååååhhhh, de lyder vildt spændende, jeg ville elske at have begge bøger med på ferie

 • Jacob svensson
  maj 29, 2018 at 2:47 pm

  Er vild med spændende krimier.så er klar .

 • Helle
  maj 29, 2018 at 10:14 pm

  Vil være dejligt med nyt krimi læsning

 • Birgitt Pedersen
  maj 30, 2018 at 7:15 am

  De vil være dejligt at læse

 • maj 31, 2018 at 9:18 pm

  Sikke en lækker konkurrence. Jeg har efterhånden hørt så meget godt om de to bøger!

 • Betty Jacobsen
  juni 1, 2018 at 6:02 pm

  Jeg vil rigtig gerne læse de 2 bøger

 • Pingback: Kvinden i blåt af Elly Griffiths (Ruth Galloway #8) - Cats, books and coffee

Leave a Reply