HomeBoganmeldelser Måske uskyldig af Alafair Burke

Måske uskyldig af Alafair Burke

Comments : 1 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , ,

At finde sandheden

Måske uskyldig er seneste bog fra bestsellerforfatter Alafair Burke. Alafair Burke underviser på Hoftstra skolen i kriminalret, er datter af James Lee Burke og har udgivet 15 bøger, herunder 4 sammen med Mary Higgins Clark. Tidlige på bloggen er anmeldt Bag facaden.

Handlingen

En morgen modtager forsvarsadvokaten Olivia Randell en lettere hysterisk opringning fra en pige. I første omgang er hun ved at afvise den, indtil hun finder ud af hvem pigen egentlig er: nemlig datter af Jack Harris – den mand Olivia for 20 år siden var forlovet med.

Jack er nu sigtet for tredobbelt mord, og hvis Olivia kan få ham frikendt vil det måske hjælpe på noget af den skyldfølelse hun stadig bærer rundt på. Og på trods af advarsler fra andre, så mener hun rent faktisk at Jack umuligt kan være skyldig i det han er sigtet for.

Er der nogen der har lagt en fælde for Jack? Hvem kan have så meget had til ham, at de gerne vil se ham tilbringe resten af livet i fængsel? Ifølge Jack var han på gerningsstedet for at møde en ukendt kvinde han havde set nogle dagen forinden. Men et af ofrene viser sig at have stor tilknytning til Jacks fortid.

Sagen udspiller sig i det juridiske system, men det virker ikke som om Jack anses som værende uskyldig indtil han er bevist skyldig. Jo flere beviser der dukker op, og jo flere mennesker der vidner om Jacks mørke sider, jo mere begynder Olivia at komme i tvivl.

Hvor godt kender vi nogen vi ikke har set i 20 år? Hvor godt kender vi generelt nogen? Måske har Olivia i sine minder skabt en person der slet ikke eksisterer, og må nu erkende at hun snart ikke kan finde flere bortforklaringer for hans handlinger – måske er Jack rent faktisk skyldig.

Bedømmelsen

Måske uskyldig er en fremragende rejse gennem et psykologisk drama. Her får man ikke kun en kompleks historie med flere spændende lag, men også et godt sammenskruet plot og indtil flere uventede drejninger.

Olivia var en karakter man ikke kunne lade være at holde af og med – til trods for hendes til tider noget tvivlsomme moralske træk. Hun gennemgår en personlig udvikling gennem sagen, og får måske endeligt lagt nogle dæmoner til hvile. Og så har Alafair tydeligt anvendt sit eget kendskab til jura i beskrivelserne af sagen, hvilket medfører en helt unik autencitet.

Allerede fra starten fanges læserne af den anspændte atmosfære, og det er spændende at følge sagens udforskning af årsag og virkning. Vi ser hvordan en persons handling (eller mangel på samme), kan forårsage en kædereaktion og dermed ende med at få indflydelse på mange menneskers liv.

Alafair Burke viser igen at hun er en talentfuld forfatter med evne til at skabe karakterer med dybde. En overbevisende fortælling, der anbefales herfra.

Måske uskyldig

Forfatter: Alafair Burke

Udgivet: 2020
Forlag: Gads Forlag
Oversætter: Brian Christensen
Sideantal: 304

1 COMMENT

One thought on : 1

Leave a Reply