HomeBoganmeldelser Mirakelbarnet af Lotte og Søren Hammer

Mirakelbarnet af Lotte og Søren Hammer

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , ,

Lotte og Søren Hammer

Søskendeparret har siden 2010 taget læserne med på en rejse. En rejse, hvor vi sammen har fulgt Konrad Simonsen, Komtessen og de andre medarbejdere i det erfarne team. Snart er det slut – næste bind bliver det sidste, men indtil da har vi stadig mulighed for at nyde deres serie.

Handlingen

Et tog på vej mod Berlin forulykker. Ombord på toget findes bl.a. den danske rigspolitichef – er der tale om et attentat mod hende? Eller skal efterforskningen sendes i helt andre retninger?

Konrad Simonsen og Komtessen involveres selvfølgelig i sagen, selvom det i realiteten er Anica der nu leder “Simons afdeling”. Hun kæmper dog med at finde sig til rette i sin nye rolle. Hun vender stadig hver beslutning med Konrad, men sagens udvikling kan medføre, at hun tvinges til at stå på egne ben.

Togulykken viser sig at være alt andet end en ulykke – og det er slet ikke slut endnu. Og hvem er den mystiske kvinde, der afpresser Havarikommissionens formand til at lukke undersøgelsen? Samtidigt har Konrad problemer på den interne front, der skaber mistillid til hans medarbejdere. Det bliver en hektisk kamp på tid, da teamet skal forsøge at forhindre en katastrofal udvikling.

Konrad

Lotte og Søren Hammer fortæller om bogen til BogForum 2018

Bedømmelsen

Lotte og Søren Hammer er i hvert fald ikke kørt af sporet – de fortsætter i samme fremragende stil. En af parrets forcer er, at de placerer deres handlinger i vores nærmiljø – “det kunne have været mig”. Læserne får en bedre relation til en historie der foregår i nærmiljøet. Men samtidigt formår de ofte at udbrede handlingen til de øverste politiske niveauer, også på internationalt plan.

Deres fortællinger indeholder altid en snert af  samfundskritik, og det gør Mirakelbarnet da også. At man blander til tider kontroversielle emner med en medrivende krimihistorie giver en mere tankevækkende læseoplevelse, og denne gang involveres vi i magtfulde russiske kræfters forsøg på at manipulere med Europas gasforsyning.

Som altid i deres krimier er spændingsniveauet højt, men denne gang fandt jeg handlingen mere kompliceret. Der var mange tråde og sideløbende historier at holde styr på, og til tider fik jeg blandet enkelte aspekter sammen. Sproget var dog, som vanligt, dejligt velskrevet, og stemningsbeskrivelserne får sikkert mange læsere til at sidde yderst på stolen.

Igen lærer vi en smule mere om de centrale karakterer i bogen, men det er det efterforskningsmæssige der er bogens fokus. Det er et blandet persongalleri vi møder, men netop deres forskellige personligheder og metoder giver dynamik i bogen.

Konrad

Forfatter: Lotte og Søren Hammer

Udgivet: 2018
Forlag: Gyldendal
Sidetal: 432

Leave a Reply