HomeBoganmeldelser Mit navn er Viktor af Marianne Monteau

Mit navn er Viktor af Marianne Monteau

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , ,

Bristede drømme

Mit navn er Viktor er tredje bind i Marianne Monteaus spændende serie om politiassistent Lucy Kiehl. I serien er tidligere udgivet Jeg er den skyldige og Satans yngel.

Handlingen

Efter afslutningen af deres seneste sag, er Lucy på vej tilbage til Århus. Men da en mand brutalt skydes ned i sin have, sættes Lucy og hendes københavnske kolleger på sagen. Offeret er en kendt byggematador, men er han endt som offer for et hjemmerøveri, eller er det konkurrenter der har været på færde? Der er godt nok forsvundet enkelte ting fra huset, men værdifulde effekter er efterladt.

Drabet er naturligt knusende for enken, der allerede har overlevet tabet af sin yngste søn i en trafikulykke. Nu må hun gøre sit bedste for at føre mandens virksomhed videre, men efterhånden som politiets efterforsknings skrider frem, afsløres flere og flere tragiske hemmeligheder. Listen over mistænkte med motiv til drabet bliver længere og længere.

Lucy er kendt for ikke at være den nemmeste medarbejder, men at hun er dygtig kan ikke fornægtes. Dette skyldes blandt andet hendes evne til at tænke anderledes og forfølge selv det mindste spor – og igen får hun brug for alle sine evner. Fortidens skygger viser sig at kaste slør over nutidens forbrydelser, og alle spor må vendes.

Når drømme og håb endegyldigt knuses, og mennesker opsluges af ødelæggende sorg, så kan deres handlinger være knusende. Ofte vil de gå endog meget langt for de mennesker de elsker – eller for at holde sandheden skjult.

Bedømmelsen

Hvis der stadig skulle sidde læsere og være i tvivl om Marianne Monteaus talent, så må Mit navn er Viktor gøre al den tvivl til skamme – for Marianne har endegyldigt slået fast, at hun er en forfatter med et stort talent.

Marianne udviser en fantastisk evne i sin karakteropbygning. Alle karakterer indeholder mange facetter og ingen er udelukkende onde eller gode. Marianne gør tydeligt meget ud af det psykologiske aspekt, og denne gang er det specielt i beskrivelsen af en karakter der gennemlever en nedtur, der formår at vække følelser hos læserne. Hvordan hans valg, godt hjulpet på vej af andre mennesker og alkohol, sender ham helt ned på livets bund.

Lucy er blevet lidt mere tough gennem bøgerne, og har smidt den i starten lidt irriterende naivitet. Specielt på kærlighedsfronten er hun blevet klogere på sig selv, og måske må Gedden snart erkende, at han har mødt sin overmand. Generelt er det også positivt, at Lucy holder fast i forbindelsen til Århus, selvom hun nu har tilbragt så meget tid i København.

Opbygningen af plottet og fastholdelse af spændingen har Marianne også helt styr på. Til gengæld er der skruet en smule ned for den meget barske grafiske vold der sås i de to tidligere bind – om Marianne bevidst har skiftet vinkel, eller om hun leger med sine læsere – tja, det må vi vente på næste bind for at få svar på.

Mit navn er Viktor er endnu en medrivende og velskrevet bog fra Mariannes hånd.

Mit navn er Viktor

Forfatter: Marianne Monteau

Udgivet: 2020
Sidetal: 350

Leave a Reply