HomeBoganmeldelser Nomaden af Lotte Petri og Hans Petter Hougen (Udyret #2)

Nomaden af Lotte Petri og Hans Petter Hougen (Udyret #2)

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Hvordan lever man med ondskab

Nomaden er andet ud af fire planlagte bind i den rå serie Udyret, der blev indledt med Specialisten (du kan læse min anmeldelse af Specialisten her). Serien er skabt af Lotte Petri og Hans Petter Hougen.

Forlagets beskrivelse:

Sissel er sygemeldt efter en konfrontation med en psykopatisk drabsmand. Hun har pådraget sig et alvorligt sår, der har svært ved at hele, og hun begynder at se det som et billede på sin sindstilstand. Hun er kun lige vendt tilbage på arbejde, da liget af en kvinde bliver fundet i Konge-lunden på Amager. Kvindens lunger er gennemboret med en spids genstand, så de er klappet sammen, og hun langsomt er blevet kvalt. Hvilken psykologisk profil kan stå bag et så makabert drab?

Harald er nødt til at rejse til Ukraine, hvor han skal bistå med identificeringen af flere hundrede døde i en massegrav. Men denne gang synes han, det er svært at rejse fra sin datter. Under det overvældende arbejde står han pludselig med en sag, som i uhyggelig grad ligner noget, han har set i Danmark. En gerningsmand, der tror han kan skjule sine handlinger ved at begrave alting dybt i jorden.

Bedømmelsen:

Nomaden er indlæst af Dan Schlosser – Han er og bliver simpelthen min yndlingsindlæser. Han formår simpelthen af formidle en bog, så man gribes fra første minut og bare lader sig opsluge af fortællingen.

Der skal altså en del til at leve op til seriens første del, Specialisten, men det har parret formået til fulde. Nomaden viderefører det høje niveau, og tilbyder igen en meget brutal krimi med et virkeligt spændende plot. Hvis du ikke er til detaljerede beskrivelser af meget brutale hændelser, så er denne serie nok ikke noget for dig.

Sissel og Harald har overordnet set hver deres historie i fortællingen. Det fungerer rigtigt godt, fordi det giver mulighed for at se hændelser fra flere forskellige perspektiver. Og deres historier bliver alligevel flettet sammen på en helt naturlig og realistisk måde.

Meget relevant har parret valgt at lade noget af handlingen foregå i Ukraine. Vi hører om undersøgelser af massegrave (her kan man virkeligt mærke Hans Petter Hougens personlige erfaring. Men meget mere ”relevant” er hensynsløse menneskers udnyttelse af ukrainske borgere, og herboende ukraineres frygt for deres familier. Det giver noget helt ekstra til en bog, når der på denne måde inddrages virkelige hændelser.

At vi også hører om Sissel og Haralds privatliv, er med til at skabe nogle mere afrundede karakterer. Jeg syntes dog at Sissels bror, Tobias, fylder for meget i bogen. Selvom jeg har forståelse for, at de ting der skete med dem begge, naturligt har medført traumer, så blev det lige i overkanten. Men det var selvfølgelig med at til at vise det store pres, der hvilede over Sissel under efterforskningen (Undskyld, men chefen Inger – what a b*tch).

Nomaden er endnu en fascinerende blanding af virkelige detaljer og krimifantasi, og det giver altså en hamrende god historie. Tilsæt dertil menneskelige relationer og en stor mængde ondskab – og så ender du med en meget intens og fængslende krimi.

Lotte Petri og Hans Petter Hougen viser igen, at de er et match made in heaven.

Nomaden

Forfattere: Lotte Petri og Hans Petter Hougen

Udgivet: 2023
Indlæst af: Dan Schlosser
Timer: 8 timer og 27 minutter
Forlag: Mofibo
Sidetal: 350
Papirbog: People’s

Leave a Reply