HomeBoganmeldelser Okker Gokker af Matthew Arlidge

Okker Gokker af Matthew Arlidge

Comments : 1 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , ,

Hæsblæsende, god krimi

Okker Gokker af Matthew Arlidge er første bind i en planlagt serie om vicekriminalkommissæren Helen Grace – og den starter med et brag.

En ung pige vakler ud fra en skov – hun er praktisk talt på tærsklen af døden, og hendes historie er så skræmmende og brutal, at ingen tror på den. Bortset fra Helen Grace – der er et eller andet over pigens historie der virker realistisk, selvom det for de fleste mennesker lyder ufatteligt.

Vil du hellere miste livet, eller miste forstanden?

2 personer bedøves og bortføres til en øde lokation. Når de vågner, finder de en mobiltelefon og en pistol. Hvem skal dø og hvem skal overleve – og vil du hellere miste livet, eller miste forstanden? Det bliver en kamp på tid for Helen og hendes team af finde morderen. Og skal forbindelsen mellem ofrene findes blandt de døde eller de levende? Kort efter det første offer findes, forsvinder endnu et par, og teamet er klar over, at de står foran en seriemorder.

Samtidigt har personer på Helens hold deres egne problemer at kæmpe med, fra ufrivillig barnløshed til alkoholisme udløst af en skilsmisse. Det er heller ikke fremmende for efterforskningen, at Helen kommer lidt for tæt på en kollega, og at der lækkes oplysninger om efterforskningen til pressen. Og hvad er det fra Helens fortid der gør, at hun opsøger S/M miljøet, for at få minderne på afstand?

Bedømmelse af Okker Gokker

Bogen er skrevet i et letlæseligt, hektisk tempo. Der er ikke lagt skjul på noget, når det beskrives hvad de udvalgte går igennem, før de tvinges til at træffe brutale valg – handlingen er skræmmende realistisk.

Samtidigt introduceres vi på en god måde for karaktererne, som man hurtigt får et tilhørsforhold til. De er menneskelige, og man kan sagtens forholde sig til deres handlinger og følelser.

Udover at være en glimrende krimi, behandler bogen også andre forhold som hvordan traumer fra fortiden kan have skræmmende konsekvenser, og hvordan det ikke altid er muligt at flygte fra sin fortid.

Okker Gokker er en imponerende krimidebut af Matthew Arlidge – jeg ser allerede frem til november, når næste bind Bro bro brille udkommer (Kære Jentas – I er meget velkomne til at sende næste bind til anmeldelse 🙂 ). Fire store stjerner herfra.

Okker Gokker forventes udgivet 9. august 2017 – men har du Mofibo, kan den læses allerede nu.

Mere om Matthew Arlidge

Oversætter: Stig W. Jørgensen
Udgivet: 2017
Forlag: Jentas
Sidetal: 344

1 COMMENT

One thought on : 1

Leave a Reply