HomeBoganmeldelser Pigen under træet af Sara Blædel

Pigen under træet af Sara Blædel

Comments : 1 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , ,

Louise Rick i en ny rolle

Sara Blædel er kendt og elsket af krimilæserne. Siden hun i 2004 udgav Grønt Støv – første bind i serien med kriminalassistent Louise Rick og journalist Camilla Lind – har hun underholdt, skræmt og fastholdt læserne.

Sara har senest fuldendt sin trilogi om Ilka, men nu er hun klar med tiende bind i Louise Rick serien.

Handlingen

Inden Louise skal overtage stillingen som drabschef, nyder hun sin orlov sammen med familien. De er taget på jordomrejse, men Camilla kaldes hjem da hendes bror har forsøgt at begå selvmord. Hans kone, Trine, har endnu en gang forladt ham, og Mikkel kan ikke igen overskue et liv uden hende og som alenefar.

Hjemme i Danmark hører Louise i radioen om fundet af et mumificeret lig. En ung pige er fundet i Ekkodalen på Bornholm, og man mener der kan være tale om Susan, der forsvandt fra en lejrskole for 20 år siden. Da Camilla Lind har gået på samme skole som pigen oprindeligt forsvandt fra, er det kun naturligt at hun sættes på sagen.

Louise forsøger at tage sig af sin bror, men hun befinder sig i en særlig rolle da politiet mistænker Mikkel for at have været involveret i Trines forsvinden. Hun har ikke taget nogle ting med sig, og der er ingen spor efter hende. Kan Louise finde sig til rette i rollen som pårørende og ikke efterforsker?

Da Camilla undersøger sagen nærmere, viser det sig at Trine gik i klasse med den omkomne Susan – og en anden pige fra samme klasse har lige begået selvmord. Har de sager noget med hinanden at gøre? Og hvad er der med Mona, der må indlægges på psykiatrisk afdeling hver gang en person forsvinder – og som oprindeligt advarede klassen mod at tage til Bornholm?

Bedømmelsen

Hvis du har elsket Sara Blædels tidligere bøger, så vil du også elske denne. Skrevet i det vanligt flydende sprog, og med en handling der fastholder fra første side. Pigen under træet er dog på mange områder anderledes i de tidligere bind i serien, og det er denne del der kan skille vandene.

Vi oplever Louise Rick i en helt ny rolle, da hun nu står på de pårørendes side. Det er problematisk for hende ikke at have alle de sædvanlige ressourcer til rådighed, og det gør hende på et tidspunkt helt handlingslammet. Gudskelov får et hjælpekit hende på banen igen, og der er da stadig kilder hun kan udnytte selvom hun reelt har fri.

Bogen skifter løbende mellem fortid og nutid, og det fungerer rigtigt godt. Løbende får læserne flere brikker til det store puslespil, men til tider var det langt mere spændende at følge fortidens hændelser end den nutidige efterforskning.

Det er ikke krimidelen der er dominerende i dette bind, og det savnede jeg en del. Til gengæld viser Sara sin store evne for at beskrive relationer mellem mennesker og fortidens synder. Ungdommens oplevelser, forskellige familierelationer og hvordan fortidens valg skaber fremtidens billede. Det er interessant læsning, men måske ikke det jeg forventer af en krimi.

En god, underholdende bog, der dog mangler noget på spændingskurven.

Forfatter: Sara Blædel

Udgivet: 2019
Sidetal: 320

1 COMMENT

One thought on : 1

Leave a Reply