HomeBoganmeldelser Reload af Søren Kiil

Reload af Søren Kiil

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , ,

Ville du?

Reload er skrevet af Søren Kiil, og er hans debut som romanforfatter. Tidligere har han udgivet tre fagbøger om teknisk kemi og produktdesign.

Forlagets beskrivelse:

Ville du slette dine følelser for at undgå din skyld?

Skolelærer Steve Morris er på tiende år plaget af ødelæggende følelser efter en dødsulykke på Long Island i USA. Han drømmer om et andet liv, hvor han kan være en mere tilstedeværende og forstående far og ægtemand.

Ved et tilfælde bliver Steve bekendt med ny RELOAD-teknologi, der genetablerer Alzheimerpatienters tabte erindringer. Han lader sig behandle med en hemmeligholdt variant af RELOAD og oplever et stærkt forandret følelsesliv.

En række hændelser før og efter Steves behandling tyder imidlertid på, at RELOAD anvendes til andet end demensramte, og en tidlig morgen forsvinder en elev fra skolen, hvor han arbejder. Med hjælp fra journalisten Jessica Bonner kommer Steve på sporet af, hvad der foregår på Long Island, men beviser mangler, og snart er Steve i fare for at miste sit job, sin lille familie og i sidste ende sin forstand og sit liv.

Bedømmelsen:

Reload er en fascinerende, tankevækkende og ret skræmmende bog. Den sætter et stort fokus på, at den teknologiske udvikling kan medføre en masse fordele, men at vi måske ikke altid er i stand til at vurdere de mulige konsekvenser. Og efter endt læsning kan man ikke lade være med at fundere over, hvor mange af de store teknologi-virksomheder, der har skjulte dagsordener.

Plottet er nytænkende, og Søren formår at skrive i et letlæseligt og flydende sprog. Selv om der her er tale om en videnskabsthriller, så er alt nemt forståeligt, og man farer ikke vild i de tekniske detaljer. Bogen byder desuden på meget mere end ”bare” videnskab og spænding – den inddrager også ting som længsel og kærlighed.

Steve er en meget velbeskrevet og relaterbar karakter. Han kæmper for at overleve en martrende skyldfølelse, og for at ”genopfinde” sig selv i rollen som en mere nærværende far. Disse følelser er formidlet på en gribende måde, og man efterlades med fuld forståelse for ham og hans ønsker. Og mon ikke vi alle har ting i fortiden vi helst vil glemme?

Det er en relativt kort bog, og når du først starter, så slipper du den næppe igen. For da først Steve begynder at få øjnene op for firmaets egentlige hensigter, og han begynder at samarbejde med Jessica, så er det mere og mere skræmmende ting der kommer for dag.

Med udgivelse af tre fagbøger, er der ingen tvivl om at Søren mestrer den genre. Med Reload viser han, at han absolut også mestrer thrillergenren.

Reload

Forfatter: Søren Kiil

Udgivet: 2022
Forlag: Brændpunkt
Sidetal: 364

Leave a Reply