HomeBoganmeldelser Rige menneskers problemer af Kevin Kwan

Rige menneskers problemer af Kevin Kwan

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , ,

Et brag af en afslutning

I det afsluttende bind i Crazy Rich Asians trilogien, vender Nick, Rachel, Astrid, Kitty og ikke mindst Eddie tilbage for fulde gardiner. Har du endnu ikke læst de to første bind, Millionæren fra Singapore og Den Kinesiske Forlovelse, så kan jeg kun anbefale dig at kaste dig over dem!

Handlingen

Su Yi, Nicks bedstemor og ejer af Tyersall Park, har fået et hjerteanfald. The war is on! Hendes børn, børnebørn og oldebørn drager alle mod Tyersall Park – officielt for at sige farvel, men vi ved alle hvorfor de reelt er der. Hvem skal arve? Hvem scorer den største bid af den søde kage? Og hvem skal bo i hvilket værelse?

Nick og Rachel får besked, men Nick har ikke set sin bedstemor siden han valgte Rachel. Han ved, at dette valg kostede ham arven, men måske kan han stadig nå at tilgive Su Yi. Men Eddie har andre planer, og han iscenesætter straks sig selv som Su Yis beskytter – og Nick må under ingen omstændigheder få adgang til hende.

Astrid befinder sig midt i sit eget stormvejr. Hun og Charlie er ved at blive skilt fra deres respektive ægtefæller, men det er sten på vejen. Hverken Michael eller Isabel er villige til at lade dem gå uden kamp, og da hun ender i en medieskandale, har hun overtrådt en af familiens vigtigste regler: Hold dig ude af offentligheden. Hele familien vender sig imod hende, og hun opfordres til at holde sig langt væk fra Tyersall Park – og gerne helt væk fra landet.

Kitty prøver stadig at få foden indenfor hos det helt rigtige selskab, og måske kan hun få det nemmere nu da Jacks datter Colette har giftet sig med en af Storbritanniens mest eftertragte ungkarle, og lader til at have startet et helt nyt liv.  Men Colette har kun ændret sig på ydersiden – inderst inde er hun den samme manipulerende, egoistiske tøs som altid. Og ingen skal stå imellem hende og hendes fars penge.

“Jeg har lige haft Valentino med til plastikkirurg. Han var ved at få et slapt øjenlåg, så vi gav ham et øjenløft. Og han fik endda rettet hagen en lille smule til. Kan du ikke se, hvor flot han er blevet?”

Nick

Valentino

Dramaet og det absurde pengeforbrug fortsætter i højeste gear – kan du følge med?

Bedømmelsen

Kevin Kwan har gjort det igen! I et endnu et meget underholdende og dramatisk kapitel i den episke fortælling, lader han læserne indsvøbe i intriger og uventede plot tvists. Der er mange fantastiske højdepunkter i bogen, men specielt Eddie Cheng når helt nye højder. Hans iscenesættelse af sig selv og hans familie som de mest sørgende slægtninge er så absurd overdrevet, at det er hylende morsomt. Også Rachels svigermor og hendes veninder overskrider igen alle sociale grænser (for normale mennesker i hvert fald), og sætter Rachel i meget uventede situationer.

Der er lidt mere dybde i dette bind, hvor vi lærer meget mere om Su Yis ungdom og tiden under Anden Verdenskrig. Mange ting afsløres, og vi efterlades med en bedre forståelse for familiens handlinger. Kevin Kwan lader også sin kærlighed til landet skinne igennem, bl.a. på den måde han væver landets historie ind i plottet og den stolthed han beskriver mad og lokationer med. Desuden syntes jeg det var fantastisk med alle referencerne til bøgerne fra The Kitty Pong Reading Challenge – well done, Kevin.

Personer man kender, skandale efter skandale, mere drama, flere penge, mere mad (meget mere mad – lækker, lækker mad), flere intriger, mere kærlighed – og frem for alt: meget mere underholdning. Er du helt sikker på, at der ikke kommer flere bøger i serien, Kevin?

Nick

Forfatter: Kevin Kwan

Udgivet: 2019
Forlag: Hr. Ferdinand (en del af Politikens Forlag)
Sidetal: 496

Leave a Reply