HomeBoganmeldelser Rivalen af B.A. Paris, C. Mackintosh, H. Brown og S. Hannah

Rivalen af B.A. Paris, C. Mackintosh, H. Brown og S. Hannah

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , , ,

Et lovende samarbejde

Rivalen er skrevet i samarbejde mellem de fire bestsellerforfattere; B.A. Paris, Clare Mackintosh, Holly Brown og Sophie Hannah. Alle er de kendt for at skrive spænding i særklasse, og nu er de altså gået samen om at skrive en international thriller.

B.A. Paris og Clare Mackintosh har begge udgivet tre spændingsromaner på dansk, mens det for Holly Brown og Sophie Hannah bliver deres første udgivelse på dansk.

Handlingen

Jess, Ruby, Bel og Sadie er bedste venner og studerer sammen på det prestigefulde Orla Flynn Academy. De har alle ambitioner om at blive de bedste, men det kan slet ikke matche mødrenes ambitioner på deres døtre vegne. Der har tidligere været tilfælde af mobning i gruppen, men efterhånden er pigerne tilbage på rette vej – i modsætning til mødrene, hvor raseriet stadig lurer under den kunstige overflade.

Pludseligt begynder der dog igen at ske mærkelige ting i gruppen – ting, der kunne fortolkes som trusler. Skolens rektor foreslår, at skolens nye elev, Imogen, introduceres til pigegruppen, og medvirker til at oprette den interne balance. Hvad skulle der dog kunne ske ved dette…

Men hurtigt begynder der at ske mærkeligt ting. Er det den nye pige der står bag disse mystiske hændelser – eller er det en af de fire andre, der benytter hendes ankomst som et skalkeskjul? Under alle omstændigheder vil mødrene gøre alt for at beskytte deres døtre – selv anklage de andre piger og mødre.

Mystiske fald og dødstrusler – hvem står bag disse? Mødrene vil gå langt for at finde sandheden, men alle har hver deres distinkte hemmeligheder – og jo mere der rodes op i folks fortid, jo mere kan man risikere at afsløre. Er mødrene villige til at risikere deres egne hemmeligheder for at beskytte deres døtre?

Og hvor langt ville du egentlig selv gå for at beskytte din datter?

Bedømmelsen

Rivalen er en meget underholdende og fængende historie, der hæves af at finde sted i et meget konkurrencepræget miljø. At flere forskellige forfattere skriver sammen er ikke nyskabende, men i dette tilfælde fungerer det imponerende godt – på intet tidspunkt røg flowet i historien selvom forfatteren skiftede.

At dramaet indenfor cirklen af piger også spejles i deres mødres historie er vellykket, og generelt er fortællingen proppet med løgne, hævn og hemmeligheder. Fra starten ved man, at sandheden ligger godt skjult. Den afsløres bid for bid via karakterernes skiftende synspunkter, hvilket giver et interessant flow i historien.

Der var ikke en eneste karakter der var specielt likeable – til gengæld havde hver karakter masser af baggrund at byde på. Det var fedt at læse om så komplekse mennesker og se, hvordan deres fortid blev relevante for nutidens begivenheder. De enkelte karakterer blev perspektiveret rigtigt godt, så man fik en god fornemmelse af deres tanker, følelser og bevæggrunde.

Bogen byder på masser af drama og hemmeligheder, hvilket hele tiden driver læseren frem mod næste kapitel – hvad sker der, hvad betyder det og gad vide om…Historien fanger perfekt problemerne i teenagelivet samtidigt med at problemerne til tider overtages af mødrene. Rivalen er en medrivende thriller om mødre og døtre, løgne og ambitioner.

Rivalen

Forfattere: B.A. Paris, Clare Mackintosh, Holly Brown og Sophie Hannah.

Oversætter: Brian Christensen
Udgivet: 2020
Forlag: Gads Forlag
Sidetal: 359

Leave a Reply