HomeBoganmeldelser Sekretæren af Renée Knight

Sekretæren af Renée Knight

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , ,

Renée Knight

Renée Knight arbejdede for  BBC før hun kastede sig over bøgerne. Hun har tidligere skrevet tv- og filmmanuskripter, men hun slog igennem på det litterære marked med udgivelsen af hendes første bog, Enhver lighed, i 2015. Og ligesom i hendes første bog, sætter Sekretæren spørgsmålstegn ved, hvor godt vi egentlig kender de mennesker der er tættest på os.

Handlingen

Christine Butcher er den perfekte sekretær. Loyal, diskret og altid til rådighed. I 18 år har hun været Mina Appeltons skygge, altid til stede men altid usynlig. Pligtopfyldende har hun beskyttet og skærmet Mina fra alle problemer.

Og Christine ved alt! Alle Minas hemmeligheder, præferencer, kontonumre – alt! Men ved hun hvem Mina Appelton i virkeligheden er? Under alle omstændigheder ved Christine efterhånden for meget – så måske er det på tide hun kommer videre?

Mens Christine har ofret alt på Minas alter og mistet sin familie, så gengældes hendes absolutte trofasthed ikke nødvendigvis. Desværre går det først for sent op for Christine, at hendes hengivenhed overfor Mina måske kan ende med at koste hende dyrt…

Hemmeligheder, løgne, ofre og den forrådtes behov for hævn – man må aldrig undervurdere sin modstander, for der kommer et tidspunkt hvor selv den mest fleksible presses for langt.

Bedømmelsen

I en fascinerende blanding af retssalsdrama og spændingsroman, har Renée Knight skabt et værk, der måske ikke indeholder hæsblæsende action og blodige mord – men til gengæld byder på rigeligt spænding.

Nogle læsere vil måske finde første halvdel af bogen lidt for langtrukket eller uden nok handling, men giv ikke op – for i anden halvdel skrues der op for blusset. Og spændende stiger støt gennem bogen, så man næsten tvinges til liiiige at læse et kapitel mere.

Bogen er tydeligt karakterdreven, og det fungerer perfekt for Renée Knight har en tydelig evne for at skabe realistiske karakterer. Både Mina og Christine er mildest talt utiltalende, men det er netop en af grundene til at historien fungerer så godt – man ved ikke hvem af dem man tør stole på. Mængden af manipulation gennem handlingen var fantastisk pakket ind i en konstant underliggende spænding.

Sekretæren var et forfriskende indspark på bogscenen. Den er intens og skrivestilen skåret knivskarpt til. Renée Knight er en glimrende historiefortæller, der med fascinerende twists efterlader læseren næsten hypnotiseret. Meget velskrevet, underholdende og interessant læsning.

Christine

Forfatter: Renée Knight
Oversætter: Kim Langer
Forlag: Hr. Ferdinand (en del af Politikens Forlag)
Udgivet: 2019
Sider: 304

Leave a Reply