HomeBoganmeldelser Steddatteren af Georgina Cross

Steddatteren af Georgina Cross

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , ,

Alle har hemmeligheder

Steddatteren er skrevet af Georgina Cross, og er perfekt til alle, der er fan af eks. Big Little Lies.

Forlagets beskrivelse:

På få minutter forsvinder trettenårige Mia Tanner fra poolen i baghaven, og ingen aner, hvor hun er henne – eller hvad der er sket.

“Det er en helt almindelig eftermiddag, da jeg går ud for at se til Mia, min trettenårige steddatter, der svømmer i baghaven. Men hun er væk. Jeg kan næsten ikke trække vejret, da jeg opdager, at baglågen er åben. Jeg var kun få meter væk. Hvorfor har jeg ikke hørt hende skrige eller set noget? Hvem har taget vores lille pige?

Min mand kan ikke forstå, hvordan jeg har kunnet lade hans datter forsvinde. Og da politiet begynder at stille spørgsmål, kan jeg se, at de ikke tror på mig. Jeg har fået rollen som den onde stedmor. Hvis bare jeg kunne forstå de beskeder, som jeg har fundet fra min mand på Mias telefon: Jeg er så ked af det. Jeg elsker dig stadig. Og hvorfor finder vi hans vielsesring på bunden af poolen, hvorfra Mia forsvandt? Han har ikke nævnt, at den var blevet væk. Hvad skjuler han ellers?

Der er sket noget frygteligt, jeg kan mærke det, og politiet bliver nødt til at finde Mia nu.”

Bedømmelsen:

Steddatteren er en rigtig flot debut, der er både gribende og driver læsningen frem med sit fremragende tempo. I klassisk who-dunnit stil blandet med domestic noir, fastholdt fortællingen mig fra starten med sine mange drejninger og uventede hændelser.

Historien fortælles fra flere synsvinkler, og det var et rigtigt godt valg. På denne måde ser vi de enkelte begivenheder fra forskellige synsvinkler og perspektiver. Det udnytter Georgina på glimrende vis til hele tiden at forvirre læseren og dreje denne i forkerte retninger. Og mens vi læser de forskellige versioner, så sikrer karaktererne alligevel, at deres inderste hemmeligheder forbliver skjult.

Dynamikken mellem karakterne, specielt mellem Mia og Vanessa, er godt beskrevet, og man efterlades med en grundig forståelse for Vanessas følelser. Alle karakterer var velafrundede og realistiske. Den detaljegrad de blev skabt med, gjorde det meget nemt at se dem for sine øjne. Og så har de alle hemmeligheder der hjemsøger dem – og som de vil gå meget langt for at beskytte.

Alt i alt er Steddatteren en meget velskrevet psykologisk thriller, der med sin støt stigende spændingskurve, engagerende handling og masser af tvists, vil fastholde læserne fra første side.

Steddatteren

Forfatter: Georgina Cross

Oversætter: Allan Hilton Andersen
Udgivet: 2022
Sidetal: 320

Leave a Reply