HomeBoganmeldelser Stormen på Katedralen af Cecilie Husted

Stormen på Katedralen af Cecilie Husted

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , , ,

Fortiden indhenter

Stormen på katedralen er skrevet af Cecilie Husted, der debuterede som forfatter i maj 2021 med bogen Mord i Valby. Cecilie er uddannet cand.mag i engelsk og dansk i 2014.

Forlagets beskrivelse:

Der er reunion-fest på Katedralskolen! Temaet er “de brølende 20’ere”, så kom i din bedste forklædning. Det bliver en storslået nat med farlige drinks, vild dans og mørke hemmeligheder. Gamle elever fra nær og fjern er inviteret, og selveste Gatsby og Poirot kigger forbi…. Skal du med?

Stormen på Katedralen er en spændingsroman om en fest, der går frygteligt galt. En skønhedsdronning dør midt på dansegulvet, og hendes konge forsvinder. Samtidig dukker et mystisk brev op, der gør det klart, at morderen er med til festen. En stormfuld opklaring går i gang, men for at finde svaret på mordgåden, skal alt vendes på hovedet og forstås på ny, time for time.

Bedømmelsen:

Stormen på katedralen er en bog der byder på både spænding og forløsning af gammelt had. Der er helt sikkert en klassisk stil over fortællingen, der vækker minder om Agatha Christie. Vores hovedperson, Cecilie tænker og drager konklusioner på samme intelligente måde som den fascinerende Hercule Poirot.

Under læsningen kunne jeg ikke lade være med at fundere over, at historien faktisk ville gøre sig glimrende som en amerikansk ”teenage” film. Den har nogle elementer, der gør den passende til det store lærred, men jeg er ikke helt sikkert på at den vil tiltrække ”det mere voksne” publikum.

Det er fascinerende at følge, hvordan de gamle elever lynhurtigt falder tilbage i deres gamle roller, og at de forestillinger de dengang havde, med det samme vækkes til live igen. Måske har disse forestillinger (sande eller ej) haft langt mere indflydelse på deltagernes liv, end de alle har erkendt. (er det svært at se sandheden i øjnene, når den nu endelig afdækkes?). En ting kan man være helt sikker på: deltagernes liv vil denne aften ændres for altid.

En af de ting der tiltrak mig, var de forskellige litterære guldkorn, der løbende flettes ind i handlingen. Derudover var de levende beskrivelser af Katedralen med til at skabe en perfekt kulisse for fortællingen. Romanen skifter mellem kapitler og et mystisk brev med mange ledetråde. Det fungerer rigtigt godt, og giver en god dimension til historien.

Jeg ved ikke helt hvorfor, men jeg syntes at slutningen trak en lille smule ud. Måske fordi bogens ellers stigende niveau af spænding på en måde gik i stå her. Nu er vi nået forbi aftenens overraskende udviklinger, og så skal der samles op og dannes den endelige konklusion. Dog er det sikkert, at forfatteren formår at tviste handlingen i flere overraskende retninger.

Stormen på Katedralen

Forfatter: Cecilie Husted

Forlag: Byens Forlag
Udgivet: 2022
Sider: 329

Leave a Reply