HomeBoganmeldelser Svanesang af Finn Weidemann (Torben Juhl #3)

Svanesang af Finn Weidemann (Torben Juhl #3)

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , , ,

Lyden af svanevinger

Svanesang er tredje bind i Finn Wiedemanns serie om efterforsker (og pladesamler) Torben Juhl. På bloggen er tidligere anmeldt bind to: Hjerteland.

Forlagets beskrivelse:

Efterforskeren og pladesamleren Torben Juhl bliver ringet op af sin gode ven, Niller, der ejer pladebutikken Rillen. Niller fortæller, at den kendte trommeslager Hans Toft fra bandet Skyrock er fundet død i sin kolonihave efter en våd fødselsdag. Modvilligt indvilger Torben Juhl i at efterforske mordet. Efterforskningen af mordet sender Torben Juhl rundt i det lokale musikliv og i kolonihavemiljøet blandt kreative børnefamilier, grønne pensionister og arbejdsfrie drømmere.

Torben er flyttet sammen sin kæreste, antikvitetshandleren Lykke i et bindingsværkshus på landet. Her skal han i en moden alder forsøge at få samlivet til at fungere med et andet menneske, hvilket viser sig mere udfordrende end antaget.

Bedømmelsen:

Svanesang viste mig, at jo mere jeg læser og lærer om Torben, jo mere kommer jeg til at holde af ham. Bevares – han har fra første bind været en tiltalende karakter, men han vinder stadig mere ved nærmere bekendtskab.

Finn viser igen sin gode evne til at skabe et godt plot, og han kombinerer uden problemer efterforskning med hverdagens problemer. For problemer, det rammes Torben virkeligt af denne gang. Ikke kun privatlivet sender ham i retninger, som han slet ikke er i stand til at navigere i – det samme gør sagen til tider.

Torben må under sin efterforskning rundt i det lokale musikmiljø, og det er vist ikke altid noget der generer den store musikelsker – i hvert fald giver det Finn mulighed for at komme med skønne musikreferencer (kender du ikke numrene, så prøv at søge dem på nettet – de er slet ikke dårlige :-)).

I næsten klassisk krimistil viser Torben igen sin rebelske side. Hændelser eller oplysninger, der måske skulle have været videregivet til det lokale politi strander på firnurlig vis hos Torben – men han har nu også svært ved at ryste den tidligere politiuniform af sig. Det gør da også bogen en del mere spændende, end hvis alt det gode bare var blevet overleveret til andre.

I forhold til seriens andet bind, så vil jeg ikke helt klassificere Svanesang som en hyggekrimi. Den er stadig letlæst, men der er skruet op for spændingselementet. Til gengæld møder vi stadig Finns underspillede sprog og (til tider måske en smule platte) humor.

Jeg anbefaler bogen, hvis du er til krimier uden blodige detaljer og bestialske seriemordere. Nu håber jeg bare ikke, at denne bog har været Torbens svanesang.

Svanesang

Forfatter: Finn Weidemann

Udgivet: 2022
Forlag: Brændpunkt
Sidetal: 232

Leave a Reply