HomeBoganmeldelser Udbrændt af Sophie Kinsella

Udbrændt af Sophie Kinsella

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , ,

Dronningen af chick-lit!

Udbrændt er skrevet af Sophie Kinsella, der har skrevet 38 bøger, herunder Shopaholic serien – og så er hun en en af mine absolut yndlings chick-lit forfattere.

Forlagets beskrivelse:

Du kan det hele …bare ikke på en gang.

Sasha har fået nok. Hun orker ikke at svare på endnu en såkaldt ”haster” eller finde tid til chefens nyeste påfund. Hun har ikke set sine venner i evigheder. Og sex? Helt uoverskueligt. Selv madlavning kræver for meget energi.

Så Sasha flygter ud til havet. Planen er at drikke grønne smoothies, dyrke yoga og finde den der indre ro. Men badehotellet er faldefærdigt, og desuden må hun dele stranden med Finn, den eneste anden gæst. En tvær fyr, der virker mindst lige så stresset som hende. Hvordan skal hun slappe af, når han sidder og skumler? Da der dukker mystiske beskeder op i sandet, bliver Sasha og Finn tvunget til at tale sammen. Snart pibler spørgsmålene frem: Hvordan endte de her? Og hvad skal de stille op med den sitrende energi imellem dem, som bliver sværere og sværere at ignorere?

Bedømmelsen:

Udbrændt er endnu en fantastisk bog fra Sophie Kinsella! Den byder på humor, romantik og tankevækkende refleksioner om mental sundhed. Den viser på en flot balance mellem underholdning og inderlige øjeblikke, og udforsker temaer som modstandskraft, selvindsigt og at finde helbredelse på de mest uventede steder.

I de første kapitler tog jeg flere gange mig selv i at grine højt. Hotelpersonalets personale er virkeligt underholdende – næsten i stil med Mr. Bean underholdende. Og deres app sender de mest mærkelige beskeder 🙂 Også Sashas mere eller mindre vellykkede forsøg på wellness var ganske underholdende.

Konceptet med to udbrændte mennesker, der ufrivilligt sættes på samme sted (begge det lykkeligste sted fra deres barndom) er godt udtænkt. Deres fælles behov for healing skaber et godt bånd mellem dem, og deres venskab udvikles i deres søgen efter svar på strandens mystiske beskeder. Hver især har de ting at lære, og deres tilgang til helbredelse er mildest talt forskellig. Men de supplerede hinanden godt, og jeg elskede hvordan de genfandt glæden ved surfing. Det var flot knyttet sammen, hvordan surfingen medførte både øjeblikke af spænding og personlig vækst. Kapitlerne med deres barndoms surfing  instruktør, Teddy, var inspirerende, rørende og hjertevarme.

I Kinsellas vanligt flydende sprog og med smukke naturbeskrivelser, får du en historie om at give slip på tvivlen, finde din indre styrke og lære at prioritere dig selv i en evigt krævende og stressende verden – og det kan vi vel alle lære noget af. En letlæst og sød fortælling, der formår at sætte ord på nogle svære emner – og efterlader dig med løftet humør.

Udbrændt

Forfatter: Sophie Kinsella

Oversætter: Dorte Andersson

Udgivet: 2023
Sidetal: 384

Leave a Reply