HomeBoganmeldelser Wasp af Rennie Petersen (Henriette Spolansky # 3)

Wasp af Rennie Petersen (Henriette Spolansky # 3)

Comments : 1 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , ,

Indledning

Wasp er tredje bind i Rennie Petersens Henriette Spolansky serie, men den kan sagtens læses selvstændigt. Endnu en gang følger vi den danske journalist, der drives af lige dele nysgerrighed og retfærdighedssans – hvilket som regel bringer hende i farlige situationer. I serien er tidligere anmeldt Grom og Spider.

Handlingen

Henriette er på sporet af en god historie – i Marokko er hun ved at arrangere et møde med en person, der tidligere har snydt SKAT for mange penge. Og nu hun alligevel er der, så er det jo en oplagt chance til at genopfriske venskabet med Samir. I starten er alt fryd og gammen, men Henriette er stadig meget præget af tidligere tiders begivenheder.

Karim, også kendt som Wasp, ser sig selv som verdens mest intelligente og opfindsomme seriemorder.  Men hvad betyder det, hvis verden slet ikke kender til ham? Måske er det på tide at finde på noget, der virkeligt kan ryste kloden – måske kidnapning af en amerikansk filmstjerne. Synet af hende iført i selvmordsvest skulle nok kunne skaffe skærmtid hos de internationale medier.

I sin jagt på den gode historie befinder Henriette sig pludseligt i selskab med en sociopat og borderline psykopat. De siger at pennen er mægtigere end sværdet, men det er svært at huske når man står overfor en brutal seriemorder. Samir og hans kolleger i politiet har længe været på jagt efter Wasp – men nu er han så et skridt foran dem med Henriette som gidsel.

Kan Samir sætte de personlige følelser til side og redde Henriette, eller har Wasp med de mange ressourcer allerede vundet slaget? Det bliver en hæsblæsende jagt, der også byder på ægte kærlighed – men når alt kommer til alt, kan Henriette så leve i et samfund der ikke har de samme demokratiske spilleregler som det danske?

Bedømmelsen

Wasp er tredje bind i Henriette Spolansky serien, og man ser fra gang til gang hvordan forfatteren til stadighed bliver bedre. Allerede nu glæder jeg mig til at se hvilke vanvittige indfald han vil udsætte Henriette for i fremtiden.

Forfatteren beskriver selv serien som porno-thrillers for nerds, men det skal man nu ikke lade sig afskrække af. Bevares – der er et par sexscener (inklusive en detalje jeg aldrig har forstået), men der advares i kapitlets start. Det samme sker for resten også når der sender stikpiller i retning af Trump – men de er altså ganske underholdende.

Der er tydeligvis foregået en grundig research specielt hvad angår scenerne i Marokko. Hvis man som læser gerne vil følge med i karakterernes fysiske lokation, er bogen udstyret med henvisninger til Google Maps. Rennie er kendt for sine stærke feminine karakterer, og det giver en helt speciel effekt at det meste af bogen finder sted i et land, der er kendt for seksuel chikane og diskrimination.

Bogen er skrevet i et flydende sprog med realistiske karakterer. Henriette har fra starten været en interessant og fascinerende karakter, og i hver bog lærer man hende lidt bedre at kende. At bogen udover ”krimidelen” denne gang også var tilføjet betragtninger om kulturelle forskelle, skabte grobund for mange refleksioner.

Alt i alt et glimrende bidrag til serien.

Wasp

Forfatter: Rennie Petersen

Udgivet: 2020
Sidetal: 348
Bemærk, at bogen p.t. kun er udgivet på engelsk.

1 COMMENT

One thought on : 1

Leave a Reply