HomeBoganmeldelser Den syvende pige af Stacy Willingham

Den syvende pige af Stacy Willingham

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , ,

Fortiden vender tilbage

Den syvende pige er skrevet af Stacy Willingham og er hendes debutroman. Den danner grundlag for en kommende tv-serie på HBO.

Forlagets beskrivelse:

Den syvende pige er Stacy Willinghams isnende psykologiske thriller om en ung kvinde, hvis traumatiske ungdom genoplives.

Seks teenagepiger forsvandt fra Chloe Davis hjemby i Louisiana, da hun var 12 år. Hun gjorde selv en gruopvækkende opdagelse, der førte til fundet af seriemorderen. Hendes egen far. En traumatisk hændelse, der satte sig dybt. Nu er hun en ung kvinde, psykolog og forlovet. Men det lykkelige liv Chloe har kæmpet for føles alligevel så skrøbeligt og ukontrollerbart. Pludselig forsvinder en lokal teenagepige, og minderne kommer stormende tilbage. Frygten spreder sig i hele kroppen. Men er det bare paranoia eller står Chloe endnu gang helt tæt på en morder?

Bedømmelsen:

Den syvende pige er en rigtig flot debut. Og det var forfriskende at læse en sag set fra morderens datters synsvinkel – det tilfører bogen et helt særligt aspekt, der er meget vellykket.

Fortællingen skifter mellem fortiden og nutiden, og de to tidslinjer er flot sammenflettede. Karaktererne er generelt godt tegnet med gode flerlags personligheder. Chloe har længe forsøgt at undertrykke sine følelser med stoffer og alkohol, hvilket naturligt gør hende til en meget upålidelig fortæller – men det er netop også en af de ting, der gør bogen læseværdig.

Da den lokale teenagepige forsvinder, overvældes Chloe af en stærk paranoia. Hun er ikke sikker på, hvem hun overhovedet kan stole på – måske ikke engang sig selv. Ser hun forbindelser der slet ikke findes, eller er hendes teorier korrekte? Løbende gættede jeg med på, om tingene rent faktisk skete, eller om det var hendes fantasier.

Selvom selv ikke politiet har tiltro til hende, kaster hun sig ind i efterforskningen for at komme til bunds i sagen. Er der tale om en copycat morder? Er der et menneske, der er ude på at ramme hende? Og hvorfor gør hendes bror konstant opmærksom på, at hendes forlovede ikke er den han udgiver sig for at være?

Tempoet var ikke helt i min smag. Det er faktisk først ved de sidste 100 sider, at tempoet stiger til et godt niveau. Resten af bogen foregår lidt for langsomt, og selvom det naturligvis er nødvendigt at skabe et godt, afrundet billede af Chloe først, så fylder det for meget. Bogen indeholdt også lidt for mange gentagelser og detaljer, som jeg ikke følte bidrog til handlingen.

Bogen byder på en del veludviklede tvists, og det fungerer rigtigt godt. Hvordan alle tråde flettes sammen, og hvordan historiens sandhed endeligt afdækkes, er gennemtænkt og velskrevet. Alligevel bliver det en smule rodet, så selvom man får en god slutning, så indeholder den alligevel lidt forhastede hændelser – og det er altså en skam.

Er du til psykologiske thrillere, så vil du få en god læseoplevelse ud af Den syvende pige. Stacy Willingham har et tydeligt talent for at skrive, og jeg forestiller mig at dette vil komme til at fremstå mere veludviklet i hendes kommende bøger.

Den syvende pige

 

Forfatter: Stacy Willingham

Oversætter: Charlotte Glahn
Udgivet: 2023
Sidetal: 368

Leave a Reply