HomeBoganmeldelser Twist af Rennie Petersen (Henriette Spolansky #4)

Twist af Rennie Petersen (Henriette Spolansky #4)

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , , ,

Hekse, propaganda og mord

Twist er fjerde bind i Rennie Petersens serie om den danske ”Viking Warrior Lady” og journalist Henriette Spolansky. I bunden kan du finde links til mine tidligere anmeldelser.

Forlagets beskrivelse:

De smukke ukrainske Twist søstre er moderne hekse, der har taget ægteskab og svindel til højeste niveau; Hver rig ægtemand dør præcis 49 dage efter brylluppet, og den sørgende enke efterlades rigere og med tid til at finde sit næste offer.

Da en af Henriette Spolanskys amerikanske venner dræbes af hvide ekstremister, sætter hun ud på en hævnmission. Hun rejser til Ukraine og udtænker en kreativ fælde for de tre ansvarlige mænd. Men ”karma is a bitch” og Henriette bliver pludseligt et mål for Twist søstrene – og nu er det dem, der søger hævn. Henriette ender i håndjern i et fuldt udstyret torturkammer.

Tilbage i Washinton D.C. bliver præsident Donald Trumps eller garanterede genvalg vendt på hovedet af coronavirussen. Og Trumps besættelse af ukrainsk, giver Henriette mulighed for at skabe yderligere problemer for den trængte præsident.

Bedømmelsen:

Det er altid spændende at se, hvor Rennie denne gang vælger at sende Henriette hen, og i Twist ender vi altså i Ukraine. (måske kan tidligere læsere huske, at Henriette har nogle uafsluttede ting her).

Henriette martres mere end før af hendes tidligere handlinger. Det var ikke ligefrem en retning hun efterstræbte, men ikke alle kan jo bare lade stå til – hun var jo tvunget til at gøre noget. Desværre sender hendes store retfærdighedssans hende altid ud i en nogle skræmmende og farlige situationer – selvfølgelig også denne gang, hvor hun er stærkt personligt involveret.

Henriette og Samir planlægger lidt kvalitetstid sammen. Deres forhold har mildest talt ikke været det nemmeste, men de kan jo ikke undvære hinanden. Desværre spænder livet og uventede omstændigheder endnu en gang ben for dem, og igen ender de lige midt i handlingernes centrum.

Bogen byder på flere forskellige handlingstråde, der flettes fint sammen med handlingerne direkte involverende Henriette. Det er nogle skræmmende relevante emner bogen behandler, bl.a. racehad, militante ekstremister, fake news osv. Politik og dens beskidte sider afsløres, bl.a. hvordan der lægges store planer for at manipulere offentligheden for egen vindings skyld (og hvor skræmmende let det virker). Her efterlades ingen læsere i tvivl om forfatterens holdning til Trump (de er altså ret underholdende, så giv dem en chance). Faktisk fandt jeg til tider disse dele mere interessant end selve Henriettes historie.

Der er masser af hektisk handling sammen med skræmmende karakterer. Desværre taber bogen en hel del hen mod slutningen. Jeg fandt den simpelthen for meget ”over the top” – jeg ved at Rennie har evnerne til at gøre det bedre. Her røg den ellers gennemgående realisme, og det var en skam. Selv om Twist grundlæggende er et bedre bind end seriens foregående, så er det langt svagere afrundet end næste bind, Vlad.

Serien er mildest talt noget utraditionel, og det tror jeg ikke vil falde i alles smag. Personligt kan jeg godt lide trådene mellem krimi og virkelige begivenheder, og hvis du også er til utraditionelle bøger, så syntes jeg at du skulle give Henriette Spolansky serien et forsøg.

Twist

Forfatter: Rennie Petersen

Udgivet: 2021
Sidetal: 352
Bemærk, at bogen p.t. kun er udgivet på engelsk.
Tidligere anmeldelser:

Leave a Reply