HomeBoganmeldelser Undsætningen af Kim Højgaard Rasmussen (Grabowski #7)

Undsætningen af Kim Højgaard Rasmussen (Grabowski #7)

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , ,

Tilbage i ilden

Undsætningen er syvende selvstændige roman i Kim Højgaard Rasmussens serie om Frank Grabowski og hans udfordringer i Afrika. I bunden af indlægget finder du links til mine anmeldelser af seriens tidligere bøger.

Forlagets beskrivelse:

Efter en periode i Nigeria er Frank Grabowski tilbage i Danmark. Her har han for nylig bosat sig sammen med sin gravide camerounske kæreste, Solange, og udfører konsulentopgaver for sin tidligere arbejdsgiver, medicinalvareproducenten Rockwell-Levy. Umiddelbart efter Frank og Solanges bryllup føler Frank sig forpligtet til at påtage sig en kortvarig opgave i Cameroun, hvor firmaet står over for en krise i forbindelse med en afgørende licitation på hiv-medicin. Den opgave viser sig at være væsentlig mere udfordrende end forventet, da Frank undervejs må indse, at hans og firmaets modstandere, som han formoder må være en af deres konkurrenter, ikke skyr nogen midler for at tilkæmpe sig den massive ordre. Ydermere bliver Franks handlekraft endnu engang testet til det yderste, da han ser sig nødsaget til at gå i aktion for at bringe firmaets regionaldirektør i sikkerhed uden for Cameroun.

Bedømmelsen:

Undsætningen byder på Frank i nærmest uvante rammer: I Danmark med et barn på vej og et bryllup med Solange. Men fortiden har det med at blande sig, og snart er Frank på vej til Cameroun. Han burde efterhånden have lært sin lektie – tingene udvikler sig altid i helt uventede og dramatiske retninger. Frank har masser af erfaring med store udfordringer og skræmmende, brutale modstandere – men han kunne aldrig have forudset hvad han ville ende oppe imod denne gang.

Denne gang har Frank også mere at miste på det personlige plan, og det fylder en del i Franks overvejelser om jobbets uventede og dramatiske udvikling. Det har Kim inddraget på en god måde, og det giver et ekstra krydderi til historien.

Frank må trække på tidligere bekendtskaber (endda nogle, der frister ham lidt rigeligt). Selvom firmaets tidligere agent, Serge, nu er blevet fyret, så stiller han endnu en gang op for Frank. Det er imponerende, hvad Serge kan skaffe og sætte i gang, men gudskelov for det, for Frank får hårdt brug for hjælpen.

Afrika og medicinalverden er snasket ind i bestikkelse, korruption og jagten på stor profit. Og hvor der er penge involveret, er der altid grådige mennesker, der vil gå meget langt for at fjerne eventuelle hindringer på deres vej. Og det må man absolut sige at de gør i Undsætningen. Alle midler kommer i spil, og ingen ved hvem de kan stole på.

Bogen byder på spænding og et godt udtænkt plot. Med levende karakter- og miljøbeskrivelser, samt et fængende og flydende sprog, så formår historien at holde sin læser fanget hele vejen igennem.

Er du til krimier med anderledes karakterer og mere ukendte miljøer, så vil jeg anbefale Frank Grabowski serien.

Undsætningen

Forfatter: Kim Højgaard Rasmussen

Udgivet: 2024
Forlag:  KHR Books
Sidetal: 335
I serien er tidligere udgivet:

Leave a Reply