HomeBoganmeldelser Natradio af Niels Kjærgaard

Natradio af Niels Kjærgaard

Comments : 1 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , ,

De lever i mørket

Natradio er skrevet af Niels Kjærgaard og er hans romandebut. Tidligere har han bidraget med noveller til flere antologier, herunder Komplekskuller – Klimafiktion og Pulp Horror Fiction. Natradio er første bind i den planlagte Apokalypse-serie.

Forlagets beskrivelse:

Noget dyrisk lurer uden for Radio Lindsted.

Martin og Tom laver natradio. Et fredeligt og småkedeligt job hvor lyttere kan ringe ind og tale om alt. Snart begynder folk at berette om mærkelige lyde, en mystisk sort væske og skikkelser der lusker rundt i mørket. Martin begynder selv at fornemme farerne når han begiver sig udenfor.

En epidemi er ved sprede sig i Lindsted, men ude på landet er det langt fra alle der låser dørene om natten.

Bedømmelsen:

Natradio er en hurtigt læst og underholdende bog. Plottet er måske ikke det mest nytænkende, men det holder og Niels har formået at skabe den gode uhygge stemning. Du finder mange af de tricks og emner vi kender fra de klassiske horror-romaner, men der er ingen tvivl om, at bogens målgruppe er YA. Ikke at andre ikke kan læse den, men sproget og indholdet er tydeligt målrettet de yngre.

Sproget flyder rigtigt godt, og de enkelte karakterer kan man ikke lade være med at holde af. De er både realistisk og levende formidlet. Derudover har jeg altid godt kunne lide fortællinger der foregår i små samfund, fordi uhyggen øges af det kendskab og den nærhed indbyggerne har til hinanden. Det er ikke bare en tilfældig person der rammes – nej, det er naboen, postbuddet eller manden. Det giver en god dynamik til fortællingen.

Natradio er måske ikke banebrydende indenfor genren, men den er underholdende og hyggelig (på den uhyggelige måde). Er du til bøger med moderat gys, så er Natradio absolut læseværdig.

Natradio

Forfatter: Niels Kjærgaard

Udgivet: 2022
Forlag: Enter Darkness
Sidetal: 167

1 COMMENT

One thought on : 1

Leave a Reply