HomeBoganmeldelser Hushjælpen af Freida McFadden (Hushjælpen #1)

Hushjælpen af Freida McFadden (Hushjælpen #1)

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , , ,

Hun ser alt

Hushjælpen er skrevet af Freida McFadden, og er første bind i hendes Hushælpen serie. Jeg har hørt bogen på Mofibo, hvor du også kan finde seriens andet bind, Hushjælpens hemmelighed, 24. januar.

Forlagets beskrivelse:

Gennem nøglehullet ser hun alt

“Velkommen til familien,” siger Nina Winchester og rækker en elegant, perfekt plejet hånd frem mod mig. Jeg smiler høfligt, mens jeg ser mig omkring fra midt på marmorgulvet i entréen. Det her job er min sidste chance for at få en frisk start. Men snart går det op for mig, at Winchester-familiens hemmeligheder er langt farligere end mine egne …Hver dag gør jeg rent i det smukke Winchester-hjem, fra gulv til loft. Jeg henter familiens datter fra skole. Og jeg forbereder et lækkert aftensmåltid for hele familien, før jeg går op på mit lillebitte kammer på øverste etage for at spise for mig selv.

Jeg prøver at ignorere, at Nina roder, bare for bagefter at kunne nyde at se mig rydde op efter sig. At hun fortæller mærkelige løgnehistorier om sin egen datter. Eller at Andrew, hendes mand, ser mere og mere nedslidt ud for hver dag, der går. Men når jeg ser ind i Andrews flotte brune øjne, som er så fulde af smerte, så er det svært ikke at forestille sig, hvordan det ville være at leve Ninas liv – med walk-in-klædeskabet, den smarte bil og den perfekte mand.

Kun én gang prøver jeg en af Ninas sarte, hvide kjoler. Bare for at mærke, hvordan den føles. Men det finder hun snart ud af … og da det går op for mig, at døren til mit loftsværelse kun kan låses udefra, er det allerede for sent.

Én ting kan jeg dog trøste mig med; Winchester-familien ved ikke, hvem jeg i virkeligheden er. De ved ikke, hvad jeg er i stand til …

Bedømmelsen:

Hushjælpen er en medrivende og ukonventionel psykologisk thriller. Jeg vil næsten garantere, at du ikke kan stoppe lytningen, når først du er begyndt. Det er en fortælling om manipulation, bedrag og overlevelse. McFadden har meget kreativ og fantastisk stil – og den er usædvanligt vanedannende.

Det er næsten det perfekte glansbillede –  men der skjuler sig de mest nervepirrende afsløringer bag billedet. Nina er en rædselsfuld chef! (Har du set ”Djævlen går i Prada”?). Cecelia er bare en møgunge og Andrew – tja, tiltrækkende er han i hvert fald. Og selv om han måske umiddelbart har en mere tilbagetrukket rolle, så bruges hans tilstedeværelse ofte til at skabe maksimal effekt. Dermed tilføjes endnu et lag af kompleksitet til dynamikken mellem husets beboere. (Og så er jeg altså bare vild med Enzo).

McFadden har gjort noget fantastisk: hun har gjort det svært at beslutte, hvem man egentligt skal heppe på. Jo mere vi lærer om Millie og Nina, jo mere bliver deres indre verden nuanceret, og det bliver sværere og svære at afgøre, hvem der er rigtig god eller ond. De har begge deres skeletter i skabet.

Plottet har et rigtigt godt tempo, og karakterudviklingen passede perfekt. McFadden hæver konstant indsatsen, leder læseren på afveje og indhyllede karaktererne i en konstant fare. Det er til tider en kompliceret historie med en masse løse tråde, men alle sammenflettes de på flot vis.

Bogen er indlæst af Camilla Qvistgaard Dyssel, og det gør hun rigtigt godt. Hun formidler bogens stemning og karakternes følelser levende, og hun formår at fastholde læserne og bringe bogen til live.

Hushjælpen er en vild, sjov og sindssyg thriller, der holdt mig helt ude på kanten af sædet – en veritabel rutsjebanetur.

Hushjælpen

Forfattere: Freida McFadden

Udgivet: 2023
Forlag: Jentas/Mofibo
Indlæst af: Camilla Qvistgaard Dyssel
Varighed: 8 timer og 31 minutter

Leave a Reply