HomeBoganmeldelser Grænseløs beundring af Aimee Molloy

Grænseløs beundring af Aimee Molloy

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , , , , ,

Begær, besættelse og bedrag

Grænseløs beundring er Aimee Molloys nye isnende domestic noir thriller om et nygift pars inderste hemmeligheder. På bloggen er tidligere anmeldt Den perfekte mor.

Forlagets beskrivelse:

Det nygifte par, Sam og Annie, er flyttet til en lille forstad til New York City for at leve det lykkelige liv. Annie skuffes dog, da det viser sig, at Sam, der er terapeut, altid arbejder til sent inde på sit hjemmekontor. Mens Annie udforsker deres nye hus, opdager hun en skakt, hvorfra hun kan høre alt hvad Sam foretager sig. Men en morgen forsvinder Sam sporløst. Annie må grave dybt i Sams fortid og nærmiljø for at afsløre hvad, der er sket…

Aimee Molloy kan konstruere en thriller som få andre, og Grænseløs beundring vil med garanti både chokere og fastlåse dig i spænding!

”Når en mand forsvinder, er det altid konen.”

Bedømmelsen:

Grænseløs beundring er et de klassiske eksempler på ”Ser det hele for godt ud til at være sandt? Så er det det sandsynligvis også”. Plottet er så velgennemtænkt og fantastisk skabt, at det vil sætte en høj standard for Aimee Molloys kommende bøger. Her får man en gennemprøvet og ægte psykologisk thriller.

Karakteropbygningen er fantastisk, og alle karakterer fremstår levende og realistiske – og alle med hemmeligheder under den glitrende overflade. Som bogens dragende lyst til at overhøre psykologens samtaler, således hypnotiserer fortællingen næsten læseren og driver – sammen med en støt stigende spændingskurve – læsningen fremad.

Aimee anvender en fantastisk blanding af rationalitet og snyd, af pålidelige og upålidelige fortællere. Kapitlerne deles mellem forskellige fortællere, og det giver en fantastisk dynamik til fortællingen. Dynamikken understøttes også af den konstant underliggende mørke stemning, og den måde bogen – ligesom den storm Sam forsvinder under – kaster læserne rundt i en hvirvelvind af overraskende tvists.

Jeg vil ikke afsløre mere her, for dette er en bog du bør gå ind i uforberedt. Dog kan jeg afsløre, at Aimee Malloy sikkert har hygget sig med at planlægge den manipulation hun udsætter læserne for. Plottet er intelligent opbygget, og den måde Stephen Kings værk flettes ind i handlingen er både spændende og medrivende.

Elsker du psykologiske thrillere i domestic noir genren? Så vil Grænseløs beundring være lige noget for dig.

Grænseløs beundring

 

Forfatter: Aimee Molloy

Oversætter: Laura Kjær Larsen
Udgivet: 2022
Forlag: Falco
Sidetal: 289

Leave a Reply