HomeBoganmeldelser 2 uger i Toscana af Domenica de Rosa

2 uger i Toscana af Domenica de Rosa

Comments : 1 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , ,

Tag med på en livsændrende rejse

Domenica de Rosa kendes i Danmark bedst under navnet Elly Griffiths, under hvilken hun har udgivet fire bøger i den medrivende krimiserie om arkæologen Ruth Galloway.

Men hendes virkelige navn er altså Domenica, og også under dette navn er hun en meget aktiv forfatter. Her er der dog ikke så mange mord og arkæologiske udgravninger, men mere en smukt italiensk feel good stemning.

Handlingen

Forestil dig smukke og sanselige Toscana. Et gammelt slot, en prisbelønnet forfatter og en kok, hvis mad får englene til at synge. Scenen er sat for Patricia O’Hara’s kursus i kreativ skrivning. I to uger skal syv aspirerende forfattere lære, udfordres og inspireres.

På overfladen ser det hele idyllisk ud, men virkeligheden er en anden. Patricia er ved at gå bankerot, og håber at en af gæsterne kan give en finansiel indsprøjtning. Forfatter Jeremy Bullen har ikke skrevet en bog i mere end 20 år, men mener alligevel at han kan lære kursisterne en del. Og samtidigt med kursisterne ankommer hotellets nye handyman, Fabio – og med ham hæves slottets temperatur en hel del grader.

Smid oven i dette en samling af vidt forskellige gæster. I løbet af de næste to uger, med sightseeing, afslapning ved poolen og arbejde med deres manuskripter, vil alliancer blive formet, konflikter opstå og romantikken blomstre. Men det er ikke kun deres respektive manuskripter de har med i bagagen – for deres mentale bagage skal få større indflydelse på det næste to uger end de lige havde forventet.

Det bliver en uforglemmelig sommer – og når de vender hjem, vil de have lært meget om sig selv.

Domenica

Fabio

Bedømmelsen

Domenica de Rosa har skrevet den perfekte sommerbog! Den er som skabt til at blive læst i afslappet stemning, gerne med en pool eller havet i nærheden.

Miljøbeskrivelserne er fantastiske. Man kan nærmest mærke solens stråler kærtegne huden, duften af de farverige blomster og mundvandet, der løber ved beskrivelserne af Aldos fantastiske mad. (Advarsel: du VIL have lyst til italiensk mad efter end læsning).

Der var mange interessante karakterer, og i starten virkede de lige en grad for karikerede (Fabio? Kunne hun virkeligt ikke finde et andet navn?). Det var svært at holde styr på dem, men langsomt trådte deres særegne kendetegn frem og viste deres individuelle sider. Jeg faldt specielt for Mary, der overraskede på flere punkter, og var overrasket over de følelser Cat vakte – det er altid et tegn på en forfatters talent, når hun kan få læserne til at hade en karakter.

Handlingen er for det meste ret forudsigelig, og da der er tale om en meget karakterdrevet roman uden et kompliceret plot, havde jeg gerne set en mere dybdegående udvikling hos visse af karaktererne. Det er en meget letlæst bog, men alligevel overraskes man et par gange undervejs.

Nogen, der vil med til Toscana?

Mary

Forfatter: Domenica de Rosa

Udgivet: 2019
Forlag: Gads Forlag
Sidetal: 360

1 COMMENT

One thought on : 1

Leave a Reply