HomeBoganmeldelser Black Notice, Afsnit 1, af Lotte Petri

Black Notice, Afsnit 1, af Lotte Petri

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , ,

——————————————- ANMELDEREKSEMPLAR ————————————-
En krimiføljeton

Lotte Petri har valgt at prøve kræfter med en, for mig, ukendt måde at formidle krimier på: Som en krimiføljeton, hvor der udgives et nye afsnit hver uge – lidt som bogens svar på Netflix. Føljetonen handler om en grænseløs seriemorder, og historien er delvist baseret på virkelige begivenheder.

Handlingen

I Dragør Havn ses et mystisk lys fra vandet. Vicepolitiinspektør Felix Jørgensen (kaldet Sølvræven), og hans helt nye assistent Kathrine Nymark, sættes på sagen, der afslører et sadistisk mord. I Norge tilkaldes Lensmann Sixten Arstad til fundet af en dykkerdragt – med knogler stikkende ud af. For at finde identiteten på offeret, udsender norsk politi en Black Notice – en international efterlysning.

Black Notice

Men hvordan kan et lig, der dykker op på den norske kyst, have forbindelse til en sag i Danmark?

Sagen er ridset op, og hovedpersonerne trådt ind i manegen – men hvad der efterfølgende sker, det må vi vente til på torsdag med at finde ud af …

Bedømmelsen

Black Notice bærer tydeligt præg af den grundige research man efterhånden forventer af Lotte Petri (selv politiets madvalg i kantinen, der skal leve op til tidens sunde tendenser, er omtalt). Der er anvendt fantastisk billedsprog, og rammen for en god krimi er sat. Man begynder med det samme at danne sine egne teorier om morder og motiv – og må vente utålmodigt til næste afsnit udkommer.

Jeg værdsætter idéen om en krimiføljeton, hvor de korte afsnit kan nydes i en travl hverdag – men som inkarneret bogorm, havde jeg nok foretrukket en samlet bog. Dette skal dog ikke forhindre mig i at sluge de efterfølgende afsnit :-).

Første afsnit af Black Notice udkom 2. november, og der udgives nye afsnit hver torsdag i løbet af november måned. Føljetonen udgives som e-bog og lydbog. I december kan den købes som fysisk bog, og den er et oplagt valg under juletræet 🙂

Tak til forfatter Lotte Petri for anmeldereksemplaret

Forside

Forfatter: Lotte Petri
Forlag: SAGA Egmont
Udgivet: 2017
Sideantal: 30

 

 

 

Leave a Reply