HomeBoganmeldelser Brudekjolens hemmelighed af Barbara Davis

Brudekjolens hemmelighed af Barbara Davis

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , , , , ,

Et drys af magi

Brudekjolens hemmelighed er skrevet af Barbara Davis, og er den første af hendes bøger der er oversat til dansk. Barbara Davis har indtil videre udgivet syv bøger

Forlagets beskrivelse:

”Vi var Roussel-familien, der syede brudekjoler med en helt speciel egenskab; bruden, der bærer en Roussel-kjole på sin bryllupsdag, er garanteret et lykkeligt liv.”

Gennem flere generationer har Soline Roussels familie drevet en eksklusiv brudesalon i Paris, hvor de skaber magi med nål og tråd. Men et smerteligt tab under Anden Verdenskrig efterlader Solines verden i ruiner. Hendes tro på kærligheden lider et knæk, og hun gemmer alle sine minder væk i en kasse sammen med sine knuste drømme.

Fyrre år senere kæmper gallerieejeren Rory med sit eget tragiske tab. Hun lejer Solines gamle ejendom, hvor hun finder kassen med breve og en gammel brudekjole, der aldrig er blevet brugt. Da Rory leverer minderne tilbage til Soline, opstår et uventet venskab, og de to kvinder opdager, at der er tråde mellem deres liv.

Bedømmelsen:

Brudekjolens hemmelighed er en meget smuk historie, der er fantastisk skrevet. Sproget er flydende og letlæst, men det betyder absolut ikke at bogen mangler nuancer.

Karaktererne var velformede og nemme at relatere til. Den måde deres liv og skæbne flettes sammen er meget velbeskrevet, og man fik lov til se bag deres umiddelbare facade. Man opnår en god forståelse for deres handlemønstre, og deres kamp for at bryde tidligere generationers mønstre. Man kunne ikke lade være at føle med dem begge gennem sorg, tab og håb.

Historien byder på to historielinjer, og modsætning til min sædvanlige oplevelse, appellerede både den nutidige og den historiske tidslinje lige meget til mig. Der skiftes flydende mellem både tidslinjer og perspektiver, men det bliver aldrig forvirrende. Man efterlades med følelsen af, at Barbara har et klart formål med hvert skift, og det sikrer bl.a. at begge tidslinjer for lige meget opmærksomhed.

Den lille snert af magi føjede lidt ekstra krydderi til historien, og det var også meget interessant at læse om hvordan vi som personer er bundet af vores ekkoer, og hvordan de forbinder os med dem vi elsker.

Desværre faldt slutningen ikke i min smag, og det var virkeligt en skam for en ellers fængende bog. Ikke desto mindre var det en smuk historie om relationer, følelser og indre styrke. Jeg vil ikke afsløre mere her – hvad der sker, det må du selv læse bogen for at finde ud af.

Brudekjolens hemmelighed

Forfatter: Barbara Davis

Oversætter: Nadine Beth Nielsen
Udgivet: 2022
Forlag: Memoris
Sidetal: 476

Leave a Reply