HomeBoganmeldelser De berusedes vej af Jakob Melander

De berusedes vej af Jakob Melander

Comments : 1 Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , ,

En fantastisk, velskrevet krimi der egner sig perfekt til sommerferielæsningen.

De berusedes vej er den tredje bog  i Jakob Melanders serie om politiassistenten Lars Winkler, men den kan sagtens læses som enkeltstående (jo, jeg er sikker – jeg har nemlig, desværre, ikke læst de to første – men det sker snart).

I forbindelse med sit arbejde i Afdelingen  for personfarlig kriminalitet, tvinges Lars Winkler til at konfrontere sin fortid i det autonome punk/ BZ-miljø på 80’ernes Nørrebro, da en af hans gamle venner findes død. Thorbjørn og Lars valgte forskellige veje, men nu står Lars i den venstreorienterede netavis Modkrafts lokaler i en baggård på Nørrebro – foran Thorbjørns lig. Var Thorbjørn ved at fremstille en bombe rettet mod det forestående EU-topmøde eller er det stærkt højreorienterede kræfter der er på spil? Og hvad skete der egentligt dengang i 1984, der endegyldigt splittede Lars og Thorbjørn? Og hvordan har liget af en mumificeret kvinde, et gammelt drab på en tyrkisk pølsemand og nordisk mytologi noget med sagen at gøre?

Med en imponerende detaljerigdom og meget velskrevne beskrivelser af de københavnske gader, springer bogen frem og tilbage mellem midt firserne og nutiden, mens Lars skal forsøge at samle alle de løse tråde. Det lykkedes Jakob Melander på imponerende vis at tviste plottet på de mest finurlige måder – og ende med at væve alle trådene til at samlet tæppe. På samme måde er det lykkedes ham at placere sin hovedperson i virkelighedens verden, som da Lars deltager i en punkkoncert i Ungdomshuset – en koncert som Jakob Melander selv deltog i som bassist i bandet Agony.

Alt i alt: Krimiintrige, når det er bedst – den får 4 stjerner herfra.

Læs mere om Jakob Melander lige her:

http://www.jakobmelander.com/

Og find Krimifans interview med forfatteren her:

Interview: Jakob Melander

P.S: Kære Jakob Melander: Parken hedder altså kun Ørstedsparken – men du er nu ikke den første, der har kaldt den H.C Ørstedsparken 🙂

De berusedes vej, Rosinante, 2015

 

1 COMMENT

One thought on : 1

Leave a Reply