HomeBoganmeldelser Den blå time af Karsten Mogensen

Den blå time af Karsten Mogensen

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , ,

Tusmørket sænker sig

Den blå time er skrevet af Karsten Mogensen. Karsten har skrevet og/eller illustreret mere end 100 bøger i forskellige genrer, heraf over 60 børnebøger.

Forlagets beskrivelse:

Den midaldrende freelancejournalist Peter Milton Andersen er inviteret til frokostmøde af entreprenøren Valdemar Jakobsen. Værten afgår imidlertid ved døden, inden de når frem til sagens kerne. Samme aften bryder Milton ind i afdødes villa i håb om at finde spor, der måske kan give et fingerpeg om mødets formål.

Inden længe hvirvles Milton og hans nye kontorfælle Ida Bjerre ind i en gådefuld forsvindingssag med tråde til både den kolde krigs sidste måneder og hans egen fortrængte fortid. Magtfulde kræfter forsøger imidlertid med alle midler at forhindre deres søgen efter svar. Tusmørket sænker sig over landets næststørste by. Snart er det Den blå time.

Bedømmelsen:

Den blå time kaster læseren direkte ind i handlingen, og med sit gode og flydende sprog er man hurtigt fanget af historien. Jeg nød meget de skønne musikreferencer, der bragte mig direkte tilbage til teenageårene – dengang kunne de lave musik 🙂

Den midaldrende Milton har ikke ligefrem den store succes. Han bor på sit kontor for at spare penge, og er snart på vej hen i køen til gratis maduddeling. Hans situation understreges rigtigt godt af det lokalmiljø Karsten har valgt at placere kontoret i.

Måske er det håbet om en økonomisk gevinst, måske bare nysgerrighed, men han beslutter sig for at undersøge Valdemar Jakobsens villa. I sin søgen falder han over noget der gør ham rædselsslagen – og trækker tråde til den fortid han helst vil glemme. Han må konfrontere fortiden for at få rettet op på nutiden.

Milton har indtil da levet i en slags ligegyldighedens døs, så det er faktisk sundt for ham at blive rusket i gang. Nu har han endeligt et formål: hvad skete der egentligt dengang? Og hvordan har Valdemar tilknytning til det? Men måske har han rodet sig ind i noget, han slet ikke kan håndtere – der er nogle, der vil gå langt for at skjule sandheden. Og der er nogle, der holder godt øje med ham…

Handlingen skifter mellem fortid og nutid, og det fungerer rigtigt godt. Det er nemt at følge med i, da årstallet er angivet for hvert kapitel. Det fungerer også rigtigt godt, at vi ikke kun følger handlingen fra Miltons synspunkt, men også fra en ukendt fortæller. Det tog mig dog lige et kort øjeblik at fange, hvilke kapitler der var fra hvem. Måske var der hints i teksten, som jeg ikke altid lige fangede.

Miltons nye kontormakker er en spændende person, som jeg gerne ville lære mere om. Hun arbejder efter sine egne regler, og har nogle talenter, der ville være spændende at udforske.

Bogen byder på gode overraskelser og en masse løse tråde. Det er spændende at følge Miltons kamp for at få samling på dem alle – specielt da han begynder at finde spor på en forbindelse til det tidligere DDR.

Jeg var godt underholdt, og jeg vil gerne læse flere bøger om Milton og Ida.

Den blå time

Forfatter: Karsten Mogensen

Udgivet: 2023
Forlag: Byens Forlag
Sidetal: 212

Leave a Reply