HomeUncategorized Dengang Annie Thorne forsvandt af C.J. Tudor

Dengang Annie Thorne forsvandt af C.J. Tudor

Posted in : Uncategorized on by : Lotte Tags: , , , , ,

C.J. Tudor er tilbage

C.J. Tudor debuterede i 2018 med Kridtmanden, der modtog blandende anmeldelser. Den blev dog nomineret til Goodreads Choice Awards Best Debut Goodreads Author (som den ikke vandt).  C.J. Tudor bor i England, og har tidligere arbejdet som tekstforfatter, tv-vært, indtaler og hundelufter.

Handlingen

Arnhill. En mærk, deprimerende by fyldt med dårlige minder – i hvert fald for Joe Thorne. Alligevel er han på vej tilbage til den by han voksede op i – for det er ved at ske igen…

Denne skal det afsluttes – det, der kostede hans elskede lillesøster livet. At hans tilbagevenden til den dystre by også er en del af hans flugt fra nogle skumle typer, det må hans bare tage med. Han skylder dem nemlig en hel del penge – og han har ikke råd til at det andet knæ også skal knuses. Joe Thorne er nemlig ikke ligefrem prototypen på helten, der kommer ridende til byen og redder alle. Han er en fordrukken skolelærer, der det sidste stykke tid har boet på en vens sofa – og så har han for resten forfalsket udtalelser fra sin tidligere arbejdsgiver, for at få et job på skolen i Arnhill.

Nå, men Joe er altså tilbage og flytter ind i et lejet hus med en dyster forhistorie. Huset tilhørte den tidligere skolelærer Julia Morton, der boede sammen med sønnen Ben. Indtil hun en dag på bestialsk vis myrder Ben, og derefter begår selvmord. På væggen har hun skrevet en sidste hilsen i Bens blod: IKKE MIN SØN. Huset udgør nu en passende ramme for Joes humør, mens han ruster sig til at konfrontere fortidens spøgelser.

Men ingen af byens indbyggere er støtter op om Joes hjemkomst – og slet ikke hans tidligere “venner”, der ellers deler hans hemmelighed. Som de eneste ved de hvad der egentlig sket med Annie Thorne dengang hun forsvandt – og vendte tilbage igen…

Joe

Bedømmelsen

Hvis du syntes synopsis til Dengang Annie Thorne  forsvandt lyder som noget Stephen King kunne have skrevet, så har du helt ret. For hvor der i Kridtmanden var en snert af hyldest til den store mester, så indeholder denne bog nærmest et rip-off af hans værker. Og det er en stor skam, for hun jo tydeligt sit helt eget talent.

Det var nogle interessante (om end ikke specielt tiltalende) karakterer, der viste et stort talent for karakteropbygning. Samtidigt var beskrivelser af livet i en lille by og miljøbeskrivelserne rigtigt gode, og stemningsopbygningen fik læseren til at mærke kulden og mørket komme snigende. Der er ingen tvivl om, at C.J. Tudor med denne bog har bevæget sig grundigt ind i horror genren.

Det var fængende læsning i et velskrevet sprog. Men plottet mindede lidt for meget om en dårlig film, og det slipper man kun af sted med, hvis man har Stephen Kings talent for at skabe balance mellem det overnaturlige og det menneskelige. C.J. Tudor er en god historiefortæller, og jeg er sikker på hun indeholder fantastiske bøger – hun skal bare finde sin egen stemme – eller pen, om du vil.

Joe

Forfatter: C.J. Tudor

Udgivet: 2019
Forlag: Gyldendal
Sidetal: 352

Leave a Reply