HomeBoganmeldelser Elsk dine grænser af Kirstin Damgaard

Elsk dine grænser af Kirstin Damgaard

Posted in : Boganmeldelser on by : Lotte Tags: , , , , ,

Elsk dine grænser

Kirstin Damgaard er Cand.Phil. i Nordisk sprog og litteratur og dybdeterapeut. Hun har tidligere udgivet bøgerne Drys med glas samt Sprinkling, Drawing and Fusing glas.

Handlingen

Egentlig burde det jo være ret enkelt; Når nogen overskrider din grænse, så siger du fra og så er det ligesom klaret. Men det er bare ikke det der sker – og hvorfor har vi egentligt så svært ved at sætte grænser?

Hvad sker der med mennesker, hvis grænser gentagne gange overskrides? Og er de mennesker klar over, at baggrunden for deres stress eller depressioner kan være manglende grænsesætning? Det, og meget andet, kan du finde svar på i Kirstins bog.

Fra de indre konflikter manglende grænsesætning kan medføre – konflikter, der vil dræne din energi – til vigtigheden af kontakten med din krop og dens ressourcer. Fra træning af opmærksomheden over din helt egen personlige kontrakt om din fremtidige grænsesætning. Alt dette og mere gennemgås i Elsk dine grænser – så er det ikke bare med at komme i gang?

 

Andre skal ikke forstå dit behov for grænser. De skal bare respektere dem.

 

grænser

Bedømmelsen

I en tid, hvor overskridelser af menneskers personlige grænser bliver mere og mere tydeliggjort, er Elsk dine grænser en meget vigtig bog. Ikke kun den stigende opmærksomhed på #MeToo, men også videnskabens øgede bevidsthed om sammenhængen mellem krop og sjæl samt de støt stigende tilfælde af angst, stress og depression, viser at vi i dag behøver et øget fokus på både vores fysiske som psykiske velvære.

Holdt i et meget enkelt og velskrevet sprog, tager Kirstin læseren gennem de forskellige faser i den individuelle grænsesætning. Bogen indeholder gode eksempler på både gevinster ved at sige fra som konsekvenser ved ikke at gøre det. Læseren guides nænsomt gennem det personlige grænsearbejde, og ender med vejledning til udarbejdelse af din egen grænsekontrakt.

Et meget positivt tiltag er, at Kirstin også har udarbejdet Den lille grænseguide til de mennesker, der måske ikke har lysten eller overskuddet til at kaste sig over en hel bog. På 40 sider får læseren et indblik i grænser, der kan skabe inspiration for yderligere arbejde.

Derudover slutter Elsk dine grænser med forskelle henvisninger til videre hjælp, hvis arbejdet med den personlige grænsesætning har åbnet et behov for dette. Interessant og givende læsning.

grænser

Forfatter: Kirstin Damgaard

Udgivet: 2018
Forlag: Englehaven
Sidetal: 152

Leave a Reply